Afbeelding
Foto: ron koenen

De Meent wint schoolbowlen

VENRAY | Basisschool De Meent uit Leunen is de winnaar geworden van de 35e editie van het schoolbowlingtoernooi, dat traditioneel in de herfstvakantie plaatsvindt in restaurant Bowling Venray.
Met een gemiddelde van 649 pins bleef het Eigenwijs uit Oirlo (646) en De Meulebeek uit Oostrum (638) voor en mocht daarvoor de Hennie Hoeijmakers wisseltrofee onder groot enthousiasme in ontvangst nemen.

272 kinderen van de groepen 6,7 en 8 van tien basisscholen in de gemeente Venray waren aanwezig om hun school zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en mee te dingen naar de prijzen.

Groep 6 telde tien groepen en hier was De Lier heer en meester, want zowel de eerste prijs (6b met 664 pins) als de tweede prijs (6a met 644 pins) ging naar Merselo. St. Oda uit Ysselsteyn (632 pins) ging met de derde prijs aan de haal. Veertien groepen kwamen uit in groep 7. Nu kwam St. Oda wel als winnaar uit de bus met 665 pins en dat was voldoende om Coninxhof (653) en Eigenwijs 7b (650) achter zich te houden. Ook in groep 8 kwam veertien teams uit. Hier kwam Petrus Banden (8b) als sterkt naar voren met 726 pins. Op de voet gevolgd door Eigenwijs 8b met 724 pins.

De Meent werd derde met 703 pins. Op de eerste schooldag na de herfstvakantie werden de bekers van de winnende groepen en school aan de kinderen overhandigd.

Op de foto de glunderende leerlingen van de winnende school De Meent uit Leunen met de Hennie Hoeymakers-wisseltrofee.