Jumpers'76 onderuit in Deurne

Deurne | Deurne - BC Deurne Pioniers-Jumpers'76 70-64 (24-23, 14-14, 15-11, 17-16). Topscorers: Dirk Laurensse 25, Justin Gommans 13.

De basketballers van eersteklasser Jumpers'76 gingen zaterdagavond in Deurne onderuit tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde BC Deurne Pioniers: 70-64. In het eerste kwart nam de thuisploeg meteen afstand door twee driepunters. Na een time-out pakten de gasten de draad weer op een namen een 16-19 voorsprong. In de slotfase sloot BC Deurne Pioniers door toedoen van de geslepen en ervaren Dennis Portier het eerste kwart toch met een puntje verschil af: 24-23. In het tweede kwart ging het duel gelijk op en werden de scores eerlijk verdeeld. Onder aanvoering van Mirko Antheunisse (zes punten op rij) had Jumpers'76 even een flow en liep uit naar 30-37. Opnieuw Portier en Robin Boons stelden in de slotfase orde op zaken in het voordeel van de thuisploeg: 38-37. Breekpunt in de wedstrijd werd de discutabele veldverwijzing van Mirko Antheunisse in het begin van het derde kwart. Vervolgens werd ook trainer-coach Bram Claessens weggestuurd. "Om onverklaarbare reden", zegt Claessens. "De scheidsrechters floten verder prima, maar ze maakten daarmee de wedstrijd monddood. Het was eigenlijk een buitengewoon sportieve game, maar dat besluit heeft ons wel de wedstrijd gekost. De schade is door het team gelukkig goed beperkt gehouden. Thuis pakken we ze."

Jumpers'76 was door de veldverwijzingen niet uit het lood geslagen en hield uitstekend stand in het derde en vierde kwart. Onder aanvoering van Dirk Laurensse en Wouter Oosterbeek wisten de gasten er in het derde kwart toch nog een wedstrijd van te maken, maar gingen met een achterstand van vijf punten het laatste kwart in: 53-48. In het vierde kwart blijft de achterstand voor de Venrayse formatie steeds vijf punten. Uiteindelijk deed de pijlsnelle jeugdspeler Guido Adam, opgeleid door de Venrayse coach Claessens, Jumpers'76 met enkele snelle penetraties de das om: 70-64. Jumpers'76 speelt op zaterdag 7 november tegen Yellow Sox. Het duel in Bakel begint om 19.00 uur.

Handbalsters pakken winst

HEEZE | Lido-Manual 20-21 (10-9). Doelpunten Manual: Maaike Lipman (9x), Jonna Kessels (5x), Tessa Vorstenbos (4x), Loes van Dijk (2x) en Eva Jaegers.
De handbalsters van Manual speelden zondagochtend een spannende wedstrijd tegen Lido in Heeze. Uiteindelijk gingen de gasten met een kleinst mogelijke zege huiswaarts: 20-21. De eerste helft ging het gelijk op en halverwege liep Manual weg van de tegenstander. Aan het einde van de eerste speelhelft kwam de thuisploeg sterk terug en ging met een kleine voorsprong rusten: 10-9. Na de pauze waren beide teams opnieuw goed aan elkaar gewaagd. Door uitstekend keeperswerk van Jolijn van Duuren en goed samenspel van Manual kreeg Lido niet de kans om in de laatste paar minuten nog te scoren. Manual besliste het duel tegen de nummer laatst in een spannende slotfase in zijn voordeel: 20-21. Door deze zege is Manual gestegen naar de zevende plek in de derde klasse. Zaterdag 7 november spelen de handbaldames een thuiswedstrijd tegen Meos 2, de nummer twee in de stand. Het duel begint om 19.30 uur.

Overtuigende zege handballers

VENRAY | Manual-MIC 17-6.
De handballers van Manual wonnen zaterdag in eigen huis met royale cijfers van MIC: 17-6. Onder leiding van de dit jaar nieuw aangestelde trainer/coach Werner Reinacher begon de wedstrijd rustig met een 2-0 voorsprong. Al snel liepen de Venrayse handballers uit naar een ruststand van 10-3. Mede door spectaculaire reddingen van doelman Jarno Wolfs kon de wedstrijd afgesloten worden met slechts zes tegendoelpunten. Met deze overwinning verzekert Manual zich van een stevige tweede plek op de ranglijst met drie overwinningen, een doelsaldo van +19 en de minste tegendoelpunten uit de poule.

Op zaterdag 14 november speelt Manual de thuiswedstrijd tegen Optimo HS2, dat nummer een staat op de ranglijst in de derde klasse. Het duel om de koppositie vindt plaats in sporthal De Wetteling en begint om 20.00 uur.

Jeugdbowlen

TILBURG | Venray heeft op de tweede speeldag van de Jeugd Trio League Brabant in Tilburg opnieuw twee nederlagen geleden.
Net als tijdens de eerste speeldag werden beide wedstrijden, nu tegen Veldhoven en Maaspoort 4 uit Den Bosch met 1–2 verloren. Venray startte tegen Veldhoven redelijk met scores van Youri Vermeulen (156) en Sjoerd Jansen (149) en dat bleek voldoende voor een wedstrijdpunt. Dit gebeurde met 32 pins winst. Dit niveau kreeg jammer genoeg geen vervolg en bovendien was Veldhoven scherper in de afwerking, waardoor de tweede game met 47 pins verloren ging. Daardoor won Veldhoven deze wedstrijd met 2–1. Tegen het Bossche Maaspoort 4 leek sprake van onderschatting, want men had niets in te brengen, ondanks een fraaie 171-game van Jesse van Duuren. Daardoor werd de eerste game met 46 pins uit handen gegeven. In de tweede game werden de bakens verzet en kwam men tot de beste game van de dag. Opnieuw was Jesse van Duuren de gangmaker met 181 pins, maar ook Kylian Baarslag niet liet zich met 148 pins niet onbetuigd. Nu liet de Bossche ploeg het ook niet afweten, maar moest toch met 8 pins verschil buigen voor de mentale veerkracht van de het Venrayse team. Jammer genoeg zat er niet meer in dan weer een wedstrijdpunt. Ondanks de twee nederlagen blijft Venray met 4 punten en 4543 pinfall op de vierde plaats staan achter koploper Veldhoven met 10–4725, Oosterhout met 8–4633 en Maaspoort 4 met 7-4500. Maaspoort 3 bezet de vijfde plaats met 4–4394 en Eindhoven sluit met 3–4387 de rij. Zaterdag 7 november spelen de jeugdleden een koppeltoernooi met de senioren. De aanvang is om 10.00 uur.