Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Eerste punt Emma van der Zanden

Wessem | In de eredivisie tafeltennis wonnen de vrouwen van Anytime Fitness Westa in Wessem met 4-2 de Limburgse derby tegen TTV Lybrae uit Heerlen. Voor de pas 12-jarige Emma van der Zanden uit Venray had het duel een bijzonder tintje.

Door Henk Lammen

In haar derde partij in de hoofdmacht van Westa boekte Van der Zanden haar eerste zege door Rachel Gerarts met 3-0 te verslaan. Kopvrouwe Gerarts verloor onverwacht en duidelijk van Van der Zanden, die daarmee haar team op een 1-0 voorsprong zette. "Ik ben superblij dat ik mijn eerste eredivisiewedstrijd heb gewonnen. Jammer genoeg kon ik de tweede partij niet naar me toe halen", aldus Van der Zanden. In haar tweede partij van de dag verloor ze met 3-2 van Sharon Janssen. In de strijd tegen degradatie pakte Anytime Fitness Westa belangrijke punten en staat nu zesde. Komende zondag zou Emma van der Zanden opnieuw uitkomen voor het standaardteam van Westa. Dat gaat niet door omdat ze dinsdag richting Portugal is vertrokken. "Namens de NTTB (overkoepelende tafeltennisbond, red.) neem ik deel aan een stage en het Gondomar open tafeltennistoernooi. Ik kom uit in de categorie cadet, maar ben eigenlijk nog pupil."


Tafeltennissers fors onderuit

Hoorn | Disnierats-Red Stars 9-1. Punt Red Stars: Frank van der Vleuten.

De tafeltennissers van Red Stars, uitkomend in de eerste divisie B, verloren zaterdag van Disnierats. In Hoorn gingen de gasten, die voor het duel op gelijke hoogte stonden met de Hoornse ploeg, onverwacht fors onderuit: 1-9. Het enige punt voor Red Stars werd gescoord door Frank van der Vleuten. Ronald Bogaard en invaller Tom Thijssen bleven puntloos. Het werd een partij om snel te vergeten, want de nederlaag was verrassend hoog. Het begon al met een te korte inspeeltijd en daarna werd de tafel in een andere richting gezet, dan gedurende het inspelen. Hierdoor was de timing niet optimaal gedurende de wedstrijd naast een zeer zachte vloer. Dit probleem bleef de heren de gehele partij parten spelen en dus een strijd tegen de bierkaaien. In slechts een drietal partijen leek het ergens op en hiervan wist Frank van der Vleuten er een winnend af te sluiten. De tafeltennissers van Red Stars gaan op zaterdag 7 november naar Schiedam (Scyedam). Aanvang: 16.00 uur.

Ê