Rianne Smits overhandigde de cheque aan Gladys van den Munckhof.
Rianne Smits overhandigde de cheque aan Gladys van den Munckhof. Foto: ron koenen

Een mooi gebaar voor Gladys

Venray | Vanwege haar jarenlange, bijzondere inzet voor de stichting Ruby and Rose mocht Gladys van den Munckhof uit Venray deze week een ANBOS-beautybon ter waarde van 50 euro in ontvangst nemen. Ze kreeg dit mooie gebaar uit handen van Rianne Smits, huidspecialist en ondernemer van Beauté de Prestige in Horst.

Door Henk Lammen

"Als ondernemer vind ik het belangrijk om me in te zetten voor een goed doel. Om Ruby and Rose te steunen zijn bij Beauté de Prestige mooie producten zoals armbandjes, hamamdoeken en tassen van Ruby and Rose bij mij verkrijgbaar. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Op die manier hoop ik het goede werk van Gladys te ondersteunen. Haar inzet en werk is van grote waarde voor de stichting. Daarom vond ik ook dat ze beloond mocht worden met een heerlijke schoonheidsbehandeling", aldus Rianne Smits.

ANBOS stelt maandelijks drie beautybonnen beschikbaar aan aangesloten ondernemers die zelf op lokaal niveau een door hen goed doel mogen ondersteunen.

De beautybon is bedoeld voor mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor een goed doel of om fondsenwerving te stimuleren.

Rianne Smits van Beauté de Prestige in Horst.heeft het initiatief van de ANBOS benut door Gladys van den Munckhof uit Venray in het zonnetje te zetten en haar een schoonheidsbehandeling aan te bieden in haar salon Beauté de Prestige. Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten.

Dit zijn onderzoeken op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkanker. Het onderzoek naar gynaecologische kanker richt zich op alle vrouwen van alle leeftijden. Ruby and Rose wil zich inzetten voor vrouwen met een gynaecologische kanker, waarvan baarmoederhals- en eierstokkanker de meest voorkomende zijn. Dit zijn ziektes die alléén vrouwen kunnen krijgen. Jaarlijks krijgen 600 vrouwen baarmoederhalskanker en 1100 eierstokkanker.

Om geld in te zamelen voor gynaecologisch onderzoek organiseert Ruby and Rose verschillende projecten en evenementen in het kader van fondsenwerving, bijvoorbeeld door de verkoop van mooie producten. Gladys van den Munckhof zet zich al jaren voor meer dan honderd procent voor de stichting Rudy en Rose in en reageerde blij verrast op de geste.

Met het inzamelen van deze gelden hoopt Ruby and Rose een bijdrage te leveren in de strijd tegen vrouwenkanker en de overlevingskansen te vergroten.Kijk voor meer informatie op de website www.beautedeprestige.nl.