Amando Vrieswijk.
Amando Vrieswijk. Foto: Sportinbeeld.nu

Amado Vrieswijk Europa's beste

Venray | Six-Fours-les-Plages - De op Bonaire geboren Amado Vrieswijk (19) is afgelopen weekend in het Zuid-Franse Six-Fours-les-Plages gekroond tot Europees kampioen freestyle windsurfen (EFPT). Op de professionele wereldranking (PWA) eindigde Vrieswijk op een derde plaats.

Door Henk Lammen

Maandagavond werd Vrieswijk gehuldigd bij zijn familie in Wanssum. Amado Vrieswijk is de zoon van Edwin Vrieswijk en Nancy Janssen, beiden opgegroeid in Venray en Blitterswijck. Zij verhuisden twintig jaar geleden van Venray naar Bonaire, waar Amado werd geboren.
"Mijn passie voor windsurfen begonnen na het zien van de King of the Caribbean Event op Bonaire in 2002. Ik was meteen verkocht en sindsdien geniet ik op het water." Vrieswijk was een snelle leerling. Na vier praktijkmaanden deed hij al mee aan zijn eerste windsurfcompetitie.
Windsurfen is voor de 19-jarige Europees kampioen vooral genieten. "Windsurfen geeft me nog steeds een kick, adrenaline en een gevoel van de ultieme vrijheid." De jonge windsurfer vertrok in juni van dit jaar vanuit Bonaire naar Europa. "Ik ben zes maanden onderweg geweest met een camper gevuld met windsurfspullen om voor mijn eiland, sinds 10 oktober 2010 een bijzondere gemeente van Nederland, in heel Europa uit te komen. Het seizoen is nu voorbij. Ik heb aan veertien evenementen deelgenomen in zeven Europese landen, 15.000 km afgelegd en kan het jaar afsluiten met de Europese titel. Daar ben ik heel trots op", aldus Vrieswijk.

Meer informatie over dit jonge windsurftalent, met de wortels in Venray, is te vinden op zijn website: www.amado-nb20.com of via Facebook en Instagram.


'Geen uitbreiding bedrijventerreinen'

VENRAY | PP2 verzet zich tegen de uitbreiding van bedrijventerreinen. "Dit is niet alleen onwenselijk maar ook in strijd met het provinciaal beleid", weet fractieleider Carla Brugman. "Enige uitzondering hierop is de haven van Wanssum." PP2 vindt dat het opknappen van de bestaande bedrijventerreinen de opdracht moet zijn voor de toekomst.

Sportbeha pasavond

Tegelen | Een goede sportbeha is een must voor elke sportende vrouw. Het LoopCentrum in Horst aan de Maas is specialist op het gebied van sportbeha's en houdt op donderdag 12 november een pas- en informatieavond bij de Tegelse Hockey Club.
De avond op sportpark Vrijenbroek begint om 19.30 uur. De avond is gratis te bezoeken.