SSS-speelster Beau Nellissen in duel met Venray-aanvalster Ellis Michiels. Yvette Luijkx kijkt toe.
SSS-speelster Beau Nellissen in duel met Venray-aanvalster Ellis Michiels. Yvette Luijkx kijkt toe. Foto: Henk Lammen

Vrouwen Venray winnen derby

VENRAY | Venray-SSS'18: 2-0 (0-0). Doel[punten: Nadieh van den Einden en Lindie van der Steen.

De voetbalsters van Venray wonnen zaterdagmiddag in de eerste klasse D de derby tegen SSS'18. Het duel op sportpark De Wieën eindigde in een 2-0 zege voor de thuisploeg, die in de tweede helft door doelpunten van Nadieh van den Einden uit een vrije trap en, na een duidelijke buitenspelsituatie, Lindie van der Steen de drie punten in eigen huis hield.

Door Ron Koenen

Venray was de betere ploeg, maar had het, zeker in de eerste helft, erg lastig tegen de fel strijdende en op de counter loerende gasten uit Overloon. "Ik ben tevreden over de winst, maar niet over ons spel. We gingen te veel mee in de strijdwijze van SSS'18. We kunnen veel beter, dat hebben we de laatste weken laten zien", zegt Venray-trainer Bart Denissen.

SSS-trainer Tom Vrenken had vooral moeite met de arbitrage. "De openingsgoal was volgens mij geen vrije trap en het tweede doelpunt is gewoon dik buitenspel. Ook veel andere beslissingen vielen in het voordeel van Venray uit. Dat is erg jammer, want we verdienden in mijn ogen meer. Pas in de slotfase kreeg Venray de eerste écht uitgespeelde kans."
Het duurde inderdaad lang voordat Venray, de huidige nummer twee van de ranglijst, afrekende met SSS'18. Maar op deze zege viel volgens de neutrale toeschouwer toch bar weinig af te dingen. De Overloonse vrouwen kregen pas in de slotfase enkele grote kansen, in tegenstelling tot Venray. Dat zorgde zeker ook in de eerste helft al enkele keren voor gevaar voor het Overloonse doel, maar wist de kansjes niet af te maken. Ook in de tweede helft bleef het thuisteam al combinerend zoeken naar de openingstreffer.

In de 58 minuut kon de Venrayse ploeg dan eindelijk juichen. De doorgebroken speelster Lieke Wijnands werd neergehaald. Ondanks protesten van SSS'18 gaf de warrig fluitende scheidsrechter Korthout aan Venray een vrije trap. Nadieh van den Einden zette zich achter de bal en plaatste die vervolgens met een prachtige curve vanaf randje zestien onhoudbaar voor SSS-keepster Esther Reuvers in de kruising: 1-0. Zes minuten later was het Lindie van der Steen die de score, na een duidelijke buitenspelsituatie, op 2-0 bracht. Tien minuten later kon Van den Einden de score op 3-0 brengen, maar zij schoot de bal te gehaast over het doel. Kort voor tijd kreeg de gasten uit Overloon nog de kans om de eretreffer te maken, maar Els van Hal faalde oog in oog met Venray-keepster Sanne de Boer. Venray is nu zeven wedstrijden op rij ongeslagen en staat twee punten achter koploper Amstenrade, SSS'18 bezet plek tien en lijkt dit seizoen te moeten vechten tegen degradatie. De Overloonse ploeg houdt momenteel alleen DVC' 26 en Fortuna' 54 achter zich.

Beau Nellissen keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. De Venrayse ging voorop in de strijd, maar zag SSS'18 desondanks verliezen. "Ja, we zijn teleurgesteld, maar we hebben er hard voor gestreden. Ik denk dat Venray de beter voetballende ploeg was, maar ook wij hebben onze kansen gehad. En het is jammer dat die tweede goal onterecht wordt goedgekeurd, anders blijf je toch kans houden op een puntje." SSS'18 heeft voor de rest van het seizoen een duidelijk doel. "Handhaving, inderdaad. We hebben dit seizoen veel nieuwelingen in de ploeg en zijn eigenlijk nog altijd aan het bouwen. We zullen punten moeten blijven sprokkelen", weet Nellissen.

Venray-keepster Sanne de Boer was tevreden. "Niet zozeer over deze wedstrijd, maar natuurlijk wel met de drie punten. En het is natuurlijk altijd leuk om de derby tegen SSS'18 te winnen, dat blijft toch altijd een speciale wedstrijd. We hebben vandaag niet goed gespeeld, maar de punten tellen uiteindelijk. Ons doel dit seizoen is om bij de eerste vijf te eindigen en een periodetitel te pakken."