Afbeelding
Foto: ron koenen

Pittige loting derde bekerronde

MAARHEZE | Het was een pittige loting voor de meeste voetbalclubs uit de regio Venray. Maandagavond werd in de kantine van Maarheze geloot voor de derde bekerronde die op zondag 22 november wordt afgewerkt.

Volharding treft opnieuw topklasser JVC Cuijk. Vorig jaar werden de Vierlingsbekers voor eigen publiek in de tweede ronde al met 1-7 verslagen door JVC. Ditmaal speelt Volharding een uitwedstrijd. Oostrum gaat in Deurne op bezoek bij derdeklasser SJVV.

Ysselsteyn ontvangt tweedeklasser EVVC uit Vinkel. Als klap op de vuurpijl mag vijfdeklasser SV United thuis aantreden tegen hoofdklasser Blauw Geel uit Veghel. SSS'18 trof het beter. De Overloners nemen het thuis op tegen derdeklasser Vitesse'08 uit Gennep.


Venray op bezoek bij De Valk

VENRAY | Venray treft zondag in Valkenswaard in de eerste klasse D een oude bekende. De rood-witten treden aan tegen De Valk. Beide clubs kennen elkaar nog uit de hoofdklasse. Venray degradeerde in 2014 en De Valk een jaar later. Trainer Stef Sijbers hoopt dat de derbywinst op SSS'18 de opmaat is naar een goede serie voor de Venraynaren.

De winst op SSS'18 kwam voor het alsmaar wegzakkende Venray precies op het juiste moment. Bij een zege op middenmoter De Valk, dat drie punten meer heeft, neemt de Venrayse ploeg verder afstand van de degradatieplaatsen. SSS'18 behaalde uit de laatste vijf duels slechts een punt. Daardoor kelderden de Overloners van de vierde naar de twaalfde plaats. Net als Venray snakt ook SSS'18 naar een succesje om uit de benarde positie te komen. De geel-zwarten reizen af naar Meerssen. Dit wordt opnieuw geen eenvoudige klus voor de ploeg van trainer Ales Jurcik. Voorstopper Stan Venhuizen, net terug van een blessure, is geschorst na zijn rode kaart tegen Venray. Koen Voesten, op reis in Zuid-Amerika, ontbreekt terwijl Bas Joosten voorlopig zijn laatste duel speelt.

In de tweede klasse H heeft Volharding zijn eerste doel al bereikt. De ticket voor de nacompetitie is binnen. De Vierlingsbekers blijken het gemis van een aantal belangrijke spelers goed te kunnen opvangen. In het verleden is vaker gebleken dat de winnaar van de eerste periodetitel met een terugval te kampen krijgt in het verdere verloop van de competitie. Volharding speelt zondag thuis de topper tegen de nummer drie Helvoirt, dat een punt minder heeft. Het is een goede test of de Vierlingsbekers de koppositie waard zijn.
Ysselsteyn, dat dit seizoen zo lastig tot scoren komt, haalde ineens flink uit tegen Mifano (5-2) in de vierde klasse F. Zondag wacht de uitontmoeting met titelkandidaat Bruheze. De ploeg uit Brouwhuis bezet de derde plek. Maar de nummer zeven Ysselsteyn heeft slechts een punt minder. Leunen heeft weer wat meer lucht gekregen na de 2-4 zege op hekkensluiter HVV Helmond. De oranje-witten wachten een zware dobber op bezoek bij MVC in de Mortel. De Brabanders gaan samen met Handel aan kop.

Oostrum en Merselo kampen beide met veel blessures in de vierde klasse G. Subtopper Oostrum treft zondag thuis het lastig te bespelen SIOL. De tegenstander uit Cuijk is net als Merselo afkomstig uit de zesde klasse. De ziekenboeg bij Merselo begint langzaam wat leeg te stromen. Tegen Montagnards waren de geel-zwarten dicht bij het eerste punt. Op bezoek bij de nummer twee Constantia in Wanroy wordt het een moeilijke klus om van de nul af te komen.

In de vijfde klasse F staat de derby Sporting ST tegen SV United op het programma. Vorig seizoen troffen de fusieclubs elkaar voor het eerst in competitieverband. In Wanssum won Sporting ST met 2-4. Thuis in Swolgen eindigde de derby onbeslist: 0-0. SV United is na een sterke start weggezakt in de middenmoot. Terwijl Sporting ST na een stroef begin aardig is opgeklommen. Bij winst passeert Sporting ST zelfs SV United op de ranglijst.

Hekkensluiter SVOC'01 grossiert dit seizoen in dikke nederlagen. De tricolores krijgen per wedstrijd gemiddeld bijna vijf goals tegen. In de thuiswedstrijd tegen Resia doet de fusieclub een nieuwe poging om uit het diepe dal te komen. BVV'27 heeft thuis winstkansen tegen VCH. Nieuwkomer Holthees doet in de vijfde klasse G knap mee in de kop van de ranglijst. Zondag treden de blauw-witten aan tegen ex-koploper Odiliapeel. Beide clubs delen de tweede plek met zestien punten uit zeven duels.


Winst Set Up

MEERLO | Set Up-Livoc 4-0. Setstanden: 25-19, 25-21, 25-10 en 25-15.

De volleybalsters van Set Up blijven het uitstekend doen in de eerste klasse E. De debutant won zaterdagavond in eigen huis met maximale cijfers van Livoc: 4-0. De gasten uit Liessel hadden niets in te brengen tegen de thuisploeg die vanaf de eerste slagenwisseling goed en geconcentreerd speelde.

De eerste set verliep goed voor de volleybaldames uit Meerlo. Zonder al te goed te spelen wisten ze toch een voorsprong te creƫren. Vanaf 10-5 speelde de thuisploeg prima en door een aantal rake aanvallen, werd de set via 16-10 en 21-13 met 25-19 gewonnen. In de tweede set namen de gasten meteen een voorsprong van zeven punten verschil: 2-9. De thuisploeg schrok op het juiste moment wakker en herpakte zich. Via een goede servicereeks werd de achterstand verkleind tot drie punten (9-12), en via 17-16 werd uiteindelijk ook de tweede set in de wacht gesleept: 25-21. In de derde set liet Set Up niets aan het toeval over. Met een goede service en sterke aanvallen was het verschil al snel gemaakt: 9-0. Set Up gaf de gasten geen moment de ruimte om hun eigen spel te spelen.

Met een goede passing tijdens de hele set werd via 13-1 en 19-7 de winst opnieuw binnengehaald: 25-10. In de vierde set maakten de Meerlose volleybalsters jacht op de eerste 4-0 zege van dit seizoen. Via opnieuw een sterke service werd een royale voorsprong genomen (8-1). Livoc had geen schijn van kans en via 15-5 en 19-11 werd ook de laatste set met duidelijke cijfers gewonnen: 25-15. Op zaterdag 7 november gaat Set Up op bezoek bij Havoc 3. Het duel in Haps begint om 17.00 uur.