Gerard van Maasakkers en Frank Cools.
Gerard van Maasakkers en Frank Cools. Foto: Foto: Phile Deprez.

Muziek centraal in schouwburg Venray

Venray | De rasartiesten Gerard van Maasakkers en Frank Cools (foto: Phile Deprez) brengen op donderdag 5 november om 20.00 uur de voorstelling Muziek in Schouwburg Venray op de planken.

Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent. Als die twee samen zingen, gebeurt er wat! Natuurlijk zijn er de liedjes van Van Maasakkers en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Anderen als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk, Willem Vermandere en Louis Neefs, waren hun voor. Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met 'Maar liefje, nu heb je geen voetjes'? Een smartlap dus maar dan een van het verrukkelijkste soort.

Frank Cools is een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft, componeert,... zowel voor kinderen als volwassenen. Zijn voorstellingen maakt hij het liefst met niets in de handen, niets in de mouwen. Hij duikt graag in grote teksten: Chaucer, Tsjechov, Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen. En hij duikt graag in oude muziekjes. Niet de voor de hand liggende. Eerder de hoe-komt-hij-daar-nu-bij muziekjes.In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele's, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer hoeft het niet te zijn.

De American Country Music & Dance Show Boys and Girls is te zien op zondag 8 november. Ga mee op expeditie met de boys and girls van de Southern Stars Theatre Company door het zuiden van Amerika.

Het wordt een avondvullend programma vol muziek, dans, acts, bijzondere choreografieën, (inter)activiteit en vooral gezelligheid voor jong en oud. Een theatershow over ons, onze verschillen en onze overeenkomsten. De dingen die ons inspireren en het feit dat we zonder elkaar niet kunnen (over)leven. Over hoe we elkaar gelukkig maken en we elkaar tot waanzin kunnen drijven. Hoe mannen denken over vrouwen en hoe vrouwen denken over mannen. Amerikaanse muziek op zijn best. Aanvang 20.00 uur.

Voor meer informatie over het complete theaterprogramma van Schouwburg Venray, of voor het reserveren van tickets, kijk op de website www.schouwburgvenray.nl.