De Ysselsteynse middenvelder Stan Bouten trekt ten aanval en schudt Mifano-aanvoerder Dirk Borst af. Foto: Lotte Kamphuis

Ysselsteyn op schot

YSSELSTEYN | Ysselsteyn-Mifano 5-2 (2-1). Doelpunten: 39. Wout Gommers 1-0; 41. Rowan Verberne 1-1; 44. Gijs Dinghs 2-1; 49. Wout Gommers 3-1; 53. Gijs Dinghs 4-1; 56. Gijs Dinghs 5-1; 62. Dirk Borst (strafschop) 5-2. Scheidsrechter: Billekens (Sevenum). Toeschouwers: 125. Rode kaart: 46. Keeper Wouter Overmeire (Mifano) vanwege neerhalen tegenstander. 51. Rowan Verberne (Mifano) na twee keer geel. Bijzonderheid: Het duel lag drie kwartier stil vanwege een hoofdblessure van Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels.
Ysselsteyn: Swinkels (16. Jacobs); Koonings, Van de Ven, Bovee en Versteegen; Geerets, Van Meijel, Bouten en Jeurissen; Gommers en Dinghs.

Door Henk Willemssen

Ondanks een oponthoud van 45 minuten werd het duel Ysselsteyn-Mifano toch weer hervat in de vierde klasse G. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-2 terwijl de bezoekers uit Mierlo het duel met negen man eindigden. Het meest besproken incident gebeurde in de 16e minuut. Mark Swinkels bracht vallend redding maar de ongelukkige Ysselsteynse doelman kreeg de schoen van de aanstormende Joris Vonk vol in zijn gezicht.

Omdat de ernst van de hoofdblessure niet helemaal duidelijk was werd de ambulance gebeld. Arbiter Billekens dirigeerde na een minuut of tien de spelers naar het kleedlokaal. Het duurde 38 minuten voordat de ziekenwagen, die uit Bergen moest komen, het hoofdveld opdraaide. Beide ploegen wilden het duel toch uitspelen. Ondanks dat de maximale wachttijd van 30 minuten al ruim was overschreden. Na een onderbreking van drie kwartier werd het duel op het tweede veld hervat. Juist op het moment dat de ambulance sportpark De Vlies weer verliet. Bij het bezoek aan het ziekenhuis bleek de 22-jarige keeper een gebroken neus en scheurtjes in de oogkas te hebben opgelopen. Swinkels werd vervangen door Jeroen Jacobs, de keeper van het derde elftal.

Ysselsteyn kwam na de herstart fel uit de startblokken. Paul Jeurissen kopte al direct op de lat. Aan de overzijde bracht Stef Koonings redding op de doellijn. Uit de tegenstoot kon Wout Gommers, die in de voorhoede acteerde, op het doel afstormen. De arbiter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter van Mifano omdat Gommers vanaf eigen helft startte. De oud-Venraynaar kapte een tegenstander uit en schoot beheerst de 1-0 binnen. Even later kwamen de Brabanders langszij: 1-1. Nog voor rust leidde Ysselsteyn weer. Uit een voorzet vanaf links van Wout Gommers scoorde Gijs Dinghs de 2-1.
De tweede helft werd weer op het hoofdveld afgewerkt. Mifano-keeper Wouter Overmeire kreeg al direct de rode kaart toen hij Boy Geerets vloerde. Geerets schoot de penalty op de paal. Een paar minuten later bracht Wout Gommers, op aangeven van Stan Bouten, toch de stand op 3-1. Uit een voorzet van Kevin van Meijel tilde Gijs Dinghs de stand naar 4-1.

Nadat Rowan Verberne zijn tweede gele kaart pakte kwam Mifano met negen man te staan. Ysselsteyn sloeg snel toe. Uit een pass van Phil Versteegen scoorde Dinghs zijn derde treffer: 5-1. Na ruim een uur kreeg Mifano een penalty na een overtreding binnen de zestien: 5-2. In het laatste halfuur hadden de Ysselsteyners kansen bij de vleet maar doelpunten vielen er niet meer. Rond 17.00 uur toen de schemering al inviel klonk het eindsignaal.