De Peelkorf won zondag voor de derde keer de Venray Cup.
De Peelkorf won zondag voor de derde keer de Venray Cup. Foto: Henk Lammen

De Peelkorf wint Venray Cup

Venray | De Peelkorf won zondag voor de derde keer de Venray Korfbal Cup. In de onderlinge krachtmeting tussen de korfbalverenigingen De Peelkorf, Oranje Wit en SVOC'01 was de Ysselsteynse club na 2012 en 2014 opnieuw de sterkste.

Door Henk Lammen

Mario Kremers nam de korfbalcup namens De Peelkorf in ontvangst uit handen van directeur Christ van den Munckhof van Peel en Maas, het Venrayse nieuwsblad dat de wisselbeker heeft geschonken. Al snel was het zondag in sporthal De Wetteling duidelijk dat het een tweestrijd ging worden tussen Oranje Wit en De Peelkorf. SVOC'01 kon met het A-team, tweede en eerste team geen punten behalen, zodat de onderlinge ontmoetingen tussen De Peelkorf en Oranje Wit de beslissing moesten brengen. Na twee duels was de stand gelijk, het tweede team van Oranje Wit won evenals de A-junioren van De Peelkorf. De vaandeldragers van beide verenigingen vochten in een onderling duel uit wie de Venray Korfbal Cup in ontvangst mocht nemen. Uiteindelijk trok De Peelkorf met een kleine 6-5 zege aan het langste einde.

Met slechts één verloren wedstrijd lukte het De Peelkorf dus om de vijfde editie van de Venray Cup in de wacht te slepen. Oranje Wit uit Leunen, op voorhand bij insiders favoriet door de resultaten in de eerste helft van de veldcompetitie, moest met het kleinst mogelijk verschil in de juniorenklasse (2-3) en de hoofdklasse (5-6) zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Ysselsteyn. De Leunse club, winnaar in 2013, kende een prima start door de winst van het reserveteam (4-3) op de Ysselsteynse concurrent. Maar het bleek uiteindelijk onvoldoende om te verhinderen dat de zwart-witten zich opnieuw een jaar lang de beste club van Venray kunnen noemen. SVOC'01 speelde zondag een ondergeschikte rol. De deelnemende teams kende alleen maar verliespartijen. "Er moet in Oirlo heel wat gebeuren om de aansluiting met de beide andere Venrayse hoofdklassers niet te verliezen. Vooral op jeugdniveau is er kwalitatief veel ingeleverd", aldus organisator Henk Deegens. De zaalkorfbalcompetitie start voor de hoofdklasse op zondag 15 november. Oranje Wit en De Peelkorf komen elkaar daarin niet tegen. Oranje Wit is ingedeeld in hoofdklasse A, De Peelkorf in hoofdklasse B. Het lokale korfbalpubliek zal dus tot het voorjaar moeten wachten tot de beide hoofdrolspelers van de Venray Cup elkaar in Leunen weer treffen.

De uitslagen: Eerste teams: De Peelkorf-Oranje Wit 6-5 SVOC'01-De Peelkorf 3-6 Oranje Wit-SVOC'01 11-3

Tweede teams: De Peelkorf 2-Oranje Wit 2 3-4 SVOC'01 2-De Peelkorf 2 3-8 Oranje Wit 2-SVOC'01 2 7-2

Junioren: De Peelkorf-Oranje Wit 3-2 SVOC'01-De Peelkorf 1-12 Oranje Wit-SVOC'01 14-0.