SSS'18 voelt zich bestolen in derby tegen Venray

VENRAY | Venray-SSS'18 3-2 (2-2). Doelpunten: 4. Ahmad Qurishi 1-0; 24. Cas Rutten 1-1; 27. Stan Venhuizen 1-2; 42. Chris Jakobs (strafschop) 2-2; 92. Chris Jakobs (strafschop) 3-2. Scheidsrechter: Van Dongen (Erp). Toeschouwers: 1200. Rode kaart: 42. Stan Venhuizen (SSS'18) wegens neerleggen tegenstander. Gele kaart: Rik Linders (Venray), Roy Hendriks en Job Gielen (SSS'18).
SV Venray: Nielen; Wismans, Van Mil, Van Dijck en Egelmeers; Linders, Shala (75. Kleuskens) en Koenen; Jakobs, Qurishi en Wilschut (46. Versteegen).
SSS'18: Van den Berg; Rutten, Janssen, Venhuizen en Hendriks; Rommen (92. Kemperman), Gielen, Teun van Bree en Lucassen; Joosten en Verlinden (78. Koen van Bree).

Door Henk Willemssen

Ontgoocheld verlieten de tien moegestreden Overloners zaterdagavond het strijdperk. In de blessuretijd trok Venray alsnog de derbywinst (3-2) naar zich toe in de eerste klasse D. SSS'18 was verbolgen over de leiding van arbiter Van Dongen. De scheidsrechter nam vlak voor rust een ingrijpende beslissing na een lichte overtreding van Stan Venhuizen op de Venrayse spits Ahmad Qurishi. Het leverde een heel zware straf op: rode kaart en een strafschop.

Chris Jakobs hield zijn hoofd koel en scoorde vanaf de stip: 2-2. Penaltykiller Kevin van den Berg, die in het Overloonse doel de voorkeur kreeg boven Bram Dekkers, zat nog dicht bij de bal. Daarmee verspeelde SSS'18 zijn voorsprong die op dat moment nog wel groter had kunnen zijn. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. De tien Overloners streden voor wat ze waard waren en trokken een geel-zwarte muur op voor het domein van Kevin van den Berg. Met Bas Joosten als eenzame frontsoldaat. Die hechte muur konden de elf Venraynaren niet slechten. Totdat in de extra tijd Niek Versteegen op links op avontuur ging. Job Gielen torpedeerde de linkerspits aan de zijkant van het strafschopgebied. Opnieuw wees Van Dongen naar de stip en hij trok geel voor Gielen. Chris Jakobs koos nu voor de andere hoek en weer was het raak: 3-2.
De Venraynaren bejubelden uitbundig de zwaarbevochten derbyzege. Terwijl de Overloners hun woede en frustraties uitten over de leidsman. Captain Wout Janssen stond ruim na afloop buiten nog zijn woede koelen. "Ik wacht hem hier op. Ik kan niet tegen onrecht…" Trainer Ales Jurcik begreep de emoties en teleurstelling bij zijn spelers. "Die rode kaart voor Stan was een erg zware straf. We zaten op dat moment juist zo goed in de wedstrijd. We hadden zelfs op 1-3 of 1-4 kunnen komen. Dan is het zonde dat de scheidsrechter zo de wedstrijd beslist. Een gelijkspel hadden we zeker verdiend. Want Venray kreeg weinig kansen. Zonde dat we hier op zo'n manier verliezen."

Venray kwam het beste uit de startblokken. Libero Angelo van Mil keerde terug van een enkelblessure waardoor Rik Linders doorschoof naar het middenveld. "Rik moet meer rust brengen in de middenlinie", verklaarde trainer Stef Sijbers die Niek Versteegen passeerde. "Iedereen moet zich ondergeschikt maken aan het team. Sommige spelers hebben meer moeite met de teamdiscipline. Zowel in balbezit als bij balverlies", luidde de uitleg. Na vier minuten brak Ahmad Quirishi de score open. Via de binnenkant paal vloog de bal binnen: 1-0. Halverwege de eerste helft boog SSS'18 binnen drie minuten de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

Uit een vrije trap van Teun van Bree kopte de opgekomen Cas Rutten de bal laag in de verre hoek: 1-1. Het was de eerste competitietreffer in de hoofdmacht van de 19-jarige rechtsachter die dit seizoen debuteert. Rutten was pas voor de derde wedstrijd basisspeler.
Vlak daarna tikte Bas Joosten de bal na een corner door naar Stan Venhuizen die raakschoot: 1-2. Beide keren zag de Venrayse defensie er niet goed uit. Tom Kessels, terug van een weekje Londen, zat op de bank en Stef van Dijck verving hem in het centrum. De Overloners misten enkele goede kansen om Venray de nekslag te geven. Totdat de 42e minuut aanbrak waarin de wedstrijd kantelde. Na de pauze verscheen Niek Versteegen toch binnen de lijnen als vervanger van Chris Wilschut.