Halloween in Venray leverde ook dit keer weer prachtig geschminkte 'griezels' op.
Halloween in Venray leverde ook dit keer weer prachtig geschminkte 'griezels' op. Foto: Hoedemaekers Venray

Griezelig gezellig

Venray| Het winkelcentrum van Venray stond zaterdagavond in het teken van Halloween, een uit Venray niet meer weg te denken evenement, waar ook dit keer honderden kinderen op afkwamen.

Vanaf 17.00 uur konden ze tijdens hun rondgang samen met hun ouders en/of begeleiders weer 'gezellig griezelen' in het geheel in stijl aangeklede winkelhart.

Enkele jaren geleden pakten enkele Venrayse ondernemers dit van origine Amerikaans feest op om iets voor de Venrayse jeugd te organiseren. Het feest werd door deze ondernemers op vrijwillige basis op touw gezet. Vanaf het eerste moment was Halloween in Venray een succes. Dit jaar namen nog meer ondernemers deel aan het Halloween-festijn. Ook zaterdag konden de deelnemers een griezeltocht door het centrum lopen. Er liepen tal van enge figuren, onder wie een slangenman, rond en in Riddim was een spookhuis ingericht. De 'griezels verzorgden acts, op sommige plaatsen met een 'trick or treath'. De deelnemende winkels waren herkenbaar aan Halloween-versieringen in de etalage en soms ook buiten de winkel. Daar konden de kinderen een kleine traktatie krijgen en bij sommige winkels konden ze zich ook laten schminken. De foto's van de tien best geschminkte kinderen staan op de Facebookpagina van Halloween Venray. Het publiek kan stemmen op de mooiste foto. Alle foto's van Foto Hoedemaekers zijn te bewonderen op de Facebookpagina van Foto Hoedemaekers.