The B heeft een impuls nodig

VENRAY | Het in 2014 geopende jongerencentrum The B kent een moeizame start. Venrayse jongeren hebben nog niet de weg gevonden naar het nieuwe onderkomen op sportpark De Wieën.

"Het beleid van The B sluit jammer genoeg niet aan op de behoeftes van de Venrayse jeugd", constateert fractieleider Toon Loonen (CDA). "The B heeft een impuls nodig om jongeren aan zich te binden", meent Loonen. De SP merkt op dat het gebouw ruim 1 miljoen euro heeft gekost. "Het moest de troef zijn voor de pop- en jongerencultuur in Venray", zegt fractieleider Jan Hendriks. "Door gebrek aan visie bij het gemeentebestuur is er vooraf onvoldoende nagedacht over hoe van dit centrum een succes te maken. Het gebouw is neergezet en de jongeren moesten het met een beetje ondersteuning van Synthese en het kunstencentrum verder maar uitzoeken." Het bestuur van The B heeft onlangs een visie en toekomstplan gepresenteerd aan de gemeenteraad. "Het is duidelijk dat het centrum zonder verdere financiële steun van de gemeente een nieuwe flop dreigt te worden", aldus Hendriks.

D66 merkt op dat nu veel jongeren buiten Venray op stap gaan. "We zouden graag zien dat ze weer naar Venray komen en dat The B de nieuwe uitgaansplek voor de jongeren uit Venray en de regio wordt", zegt fractieleider Daan Janssen. "We vinden dat er echt wat moet gebeuren", stelt hij. D66 vindt een professionalisering van de organisatie nodig. "Er moet iemand komen met verstand van bedrijfsvoering. Maar het moet ook een enthousiast en ondernemend persoon zijn die ondersteuning biedt bij het organiseren van feesten en evenementen."