Ruud bexkens mag weer vlaggen
Ruud bexkens mag weer vlaggen Foto: Henk Willemssen

Ruud Bexkens wint van KNVB

VENRAY| Ruud Bexkens (35) heeft de juridische strijd met de KNVB gewonnen. Het gerechtshof stelde de op straat gezette assistent-scheidsrechter uit Venray in het gelijk. Daardoor moet de KNVB Bexkens na twee jaar weer opnemen in de seniorlijst, waardoor hij weer als grensrechter gaat fungeren in de ere- en eerste divisie.

De voetbalbond ligt al langer overhoop met enkele arbiters en assistent-scheidsrechters. Ook Reinold Wiedemeijer uit Boxmeer (oud-speler van Venray en Meerlo) staat momenteel op non-actief omdat hij in een conflict verwikkeld is met de KNVB. Tot nu toe verloor de voetbalbond de meeste rechtszaken.

Ruud Bexkens werd in 2013 aan de kant gezet door de KNVB. Hij is vanaf juli 2004 actief als grensrechter in het betaalde voetbal. Beide partijen kwamen daarna niet tot overeenstemming. Begin dit jaar spande Bexkens een kort geding aan tegen de voetbalbond. Dat deed hij in navolging Patrick Gerritsen die in een vergelijkbare situatie met succes zijn ontslag aanvocht.

De strijd tussen Bexkens en KNVB draaide om het contract. De KNVB meende dat sprake was van een tijdelijk contract, terwijl Bexkens claimde een vaste overeenkomst te hebben. Het gerechtshof stelde de Venraynaar in het gelijk. De KNVB heeft de uitspraak gerespecteerd en Bexkens weer in dienst genomen. Hij was in 2013 teruggezet van de seniorlijst naar de masterclass nadat de KNVB zijn contract niet verlengde. De voetbalbond moet nu met terugwerkende kracht aan Bexkens alle wedstrijden in de afgelopen twee jaar vergoeden en hem uitbetalen als senior assistent-scheidsrechter. met terugwerkende kracht.