Volharding schakelt Olympia makkelijk uit

Doelpunten: 14. Bram Jacobs 1-0; 28. Bram Jacobs 2-0; 38. Kevin Reijnders 3-0; 73. Mustafa Yilmaz 3-1; 93. Mark Blenckers 4-1.

eklasser was vooral voor rust veel sterker dan de vierdeklasser uit Boxmeer.Volharding heeft zich donderdagavond in de bekerderby tegen Olympia'18 eenvoudig (4-1) geplaatst voor de derde ronde. De Vierlingsbeekse tweed

Al snel na de aftrap kwamen er kansen op de openingstreffer voor Mark Blenckers en Jasper Lenkens. Na vijf minuten werd Sam Litjens gevloerd binnen de beruchte lijnen: strafschop. Topschutter Pepijn van Geenen – vrijwel altijd trefzeker vanaf de stip – miste nu wel. De Boxmeerse doelman bracht redding. Na een klein kwartier scoorde Volharding toch de openingstreffer. Aanvoerder Mark Blenckers zette de opgekomen Bram Jacobs vrij voor het doel: 1-0. In de 28e minuut was de centrumverdediger opnieuw succesvol. Bram Jacobs verlengde een kopbal van Kevin Reijnders en het stond 2-0. Volharding bleef domineren. Vlak voor rust gaf Mark Blenckers een steekbal op Bram Jacobs die Kevin Reijnders op maat bediende: 3-0. De 3-0 ruststand was slechts een zwakke afspiegeling van de veldverhouding.

Tijdens de pauze paste trainer Sjoerd van der Coelen een dubbele wissel toe. Pepijn van Geenen en Kevin Reijnders bleven in het kleedlokaal achter. Tim Brouwer en Luuk Crommentuijn waren de vervangers. Ook in het begin van de tweede helft hielden de rood-witten de touwtjes stevig in handen. Jasper Lenkens schoot op de paal en een gevaarlijke kopbal van Rob Branje werd door de doelman onschadelijk gemaakt. In de 73e minuut konden de bezoekers iets terug doen. Mustafa Yilmaz zorgde met een kopbal voor de 3-1. Daarna leek Volharding even van slag. Yilmaz kreeg nog een dikke kans maar hij trof de binnenkant van de paal. Hier kwamen de Vierlingsbekers goed weg. In de extra tijd ontdeed Mark Blenckers zich van twee tegenstanders en hij verscheen vrij voor het doel. De Boxmeerse goalie bracht in eerste instantie redding maar de bal verdween via Blenckers alsnog in het doel: 4-1.Daarna leek Volharding even van slag. Yilmaz kreeg nog een dikke kans maar hij trof de binnenkant van de paal. Hier kwamen de Vierlingsbekers goed weg. In de extra tijd ontdeed Mark Blenckers zich van twee tegenstanders en hij verscheen vrij voor het doel. De Boxmeerse goalie bracht in eerste instantie redding maar de bal verdween via Blenckers alsnog in het doel: 4-1.Boxmeerse goalie bracht in eerste instantie redding maar de bal verdween via Blenckers alsnog in het doel: 4-1.Daarna leek Volharding even van slag. Yilmaz kreeg nog een dikke kans maar hij trof de binnenkant van de paal. Hier kwamen de Vierlingsbekers goed weg. In de extra tijd ontdeed