stef janssen verovert de bal
stef janssen verovert de bal Foto: Henk Willemssen

Kevin van den Berg held

Blauw Geel 2-SSS'18 3-3 (1-0). Doelpunten: Bas Joosten, Thijs Kemperman en Koen van Bree. Bijzonderheid: SSS'18 wint na strafschoppen (2-4).

Door Henk Willemssen

VEGHEL| SSS'18 heeft met de hakken over de sloot de derde bekerronde bereikt. In Veghel eindigde donderdag het duel met het reserveteam van Blauw Geel in 3-3. De Overloners wonnen de strafschoppenserie met 2-4. Reservedoelman Kevin van den Berg, die Bram Dekkers verving, was de held van de avond. Van den Berg stopt de vierde strafschop van Blauw Geel en hij schoot daarna zelf de vijfde pingel raak. Voor het seizoen was al de afspraak gemaakt dat Dekkers bij bekerduels plaats zou maken voor de reservekeeper.

Blauw Geel 2, dat uitkomt in de reservehoofdklasse, nam al na drie minuten de leiding: 1-0. De Overloners hadden nogal wat moeite met het beweeglijke spel van de thuisploeg. Voor de pauze werd er niet meer gescoord. Na de hervatting werden de Overloners wat sterker. Nadat de lat de gelijkmaker in de weg stond, scoorde Bas Joosten na een uur de 1-1 gelijkmaker. Zes minuten later leidde de thuisploeg weer: 2-1. Het antwoord van SSS'18 volgde snel. Thijs Kemperman bracht de 2-2 op het scorebord. In de 79e minuut lukte het de reserves van Blauw Geel voor de derde keer op voorsprong te komen: 3-2. En voor de derde maal kwam de Overloonse ploeg op gelijke hoogte. Koen van Bree bracht in de 83e minuut de stand op 3-3.

Het duel was om 20.15 uur begonnen en precies twee uur later begon de strafschoppenserie. SSS'18 mocht het eerst vuren vanaf elf meter. Bas Joosten scoorde onberispelijk vanaf de stip: 0-1. Ook de eerste Veghelse schutter schoot raak: 1-1. Toen Koen Verlinden miste vervolgens en doordat de tweede penalty van Blauw Geel wel een doelpunt werd (2-1), zag het er even somber uit voor de Overloners. Maar Frits Lucassen benutte de cruciale derde penalty wel (2-2). De stand bleef gelijk omdat de derde elfmetertrap van Blauw Geel op de lat belandde. Ook Thijs Kemperman hield zijn hoofd koel en de balans sloeg door in het voordeel van SSS'18: 2-3. Het slotakkoord was voor doelman Kevin van den Berg. Hij stopte eerste de vierde strafschop van de Veghelse ploeg. De sluitpost legde vervolgens zelf aan voor de vijfde Overloonse pingel. En Kevin van den Berg passeerde zijn collega-doelman en schoot de Overloners naar de derde ronde (2-4). Een droomscenario voor de Venrayse doelman die voor het tweede seizoen actief is bij SSS'18.doelman Kevin van den Berg. Hij stopte eerste de vierde strafschop van de Veghelse ploeg. De sluitpost legde vervolgens zelf aan voor de vijfde Overloonse pingel. En Kevin van den Berg passeerde zijn collega-doelman en schoot de Overloners naar de derde ronde (2-4). Een droomscenario voor de Venrayse doelman die voor het tweede seizoen actief is bij SSS'18.

Een droomscenario voor de Venrayse doelman die voor het tweede seizoen actief is bij SSS'18.doelman Kevin van den Berg. Hij stopte eerste de vierde strafschop van de Veghelse ploeg. De sluitpost legde vervolgens zelf aan voor de vijfde Overloonse pingel. En Kevin v eizoen actief is bij SSS'18.doelman Kevin van den Berg. Hij stopte eerste de vierde strafschop van de Veghelse ploeg. De sluitpost legde vervolgens zelf aan voor de vijfde Overloonse pingel. En Kevin v