chapeau

Dialoogtafels Venray: het was erg druk

Venray | De werkgroep Venray in Dialoog is erin geslaagd zestien locaties te vinden voor in totaal twintig dialoogtafels tijdens de Week van de Dialoog van 6 tot en met 13 november. Onder leiding van getrainde gespreksleiders kunnen Venraynaren in dialoog met elkaar. Dit jaar is het thema vrijheid.

De werkgroep wil op deze manier zoveel mogelijk inwoners van Venray laten ervaren wat de dialoog voor hen kan betekenen. Bij een dialoog staat luisteren naar elkaar centraal. Een dialoog is duidelijk geen discussie of debat. Onder leiding van een gespreksleider wissel je in ongeveer twee uur tijd ervaringen en dromen uit en word je uitgedaagd om te vertellen wat je kunt doen om je droom waar te maken.

Door deze uitwisseling ontstaat meer begrip tussen mensen. Bovendien brengt dialoog verbindingen tot stand en soms ontstaan er nieuwe initiatieven. De dialoog is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets. Vorig jaar namen 85 inwoners deel aan twaalf dialoogtafels. "Als dit jaar alle twintig tafels gevuld zijn met acht personen, dan zou dat bijna een verdubbeling van vorig jaar zijn", vertelt Gerard van den Buijs, voorzitter van de werkgroep Venray in Dialoog. "Voor mij komt er dan een droom uit. Ik zou willen dat iedereen in Venray een keer ervaart hoe mooi het is om tijdens een dialoog echt te luisteren naar anderen en ervaringen te delen. Mijn ervaring is dat mensen vaak verrast zijn door de mooie gesprekken die dat oplevert."

Door medewerking van FPI de Rooyse Wissel, eet-en drinkcafé 't Trefpunt en Rotary Venray vindt de Week van de Dialoog plaats in Oostrum, Geijsteren en de Smakt. Verder zijn 't Zusje, Het Ontzorgteam, de Grote Kerk en café Hulsman (in samenwerking met Veteranencafé) nieuwkomers. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.venrayindialoog.nl.


Brand in schuur Leunen

Aan de Houbenweg in Leunen heeft dinsdagavond een brand gewoed in een schuur. De schuur lag tussen twee vrijstaande woningen in. Bij aankomst van de gealarmeerde brandweer stond de schuur van 15x5 meter in lichterlaaie. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende woningen. Uit de schuur wist de brandweer een auto en drie gasflessen veilig te stellen.