Het was gezellig.
Het was gezellig. Foto: Rikus ten Brucke

Jachtseizoen geopend in Geijsteren

Ieder jaar start op 15 oktober officieel het jachtseizoen. In de kasteelruïne in Geijsteren werd daarom afgelopen zondag de St. Hubertus-viering gehouden. Veel jagers kwamen er, samen met hun hond of havik, op af. Jeroen Meijer, één van de organisatoren van de viering, is tevreden. "Het is fijn om te zien dat er weer veel mensen en honden aanwezig zijn om het jachtseizoen in te luiden."

Door Inge Loonen

De viering, die opgeluisterd werd door de Jachthoornblazers Midden-Limburg en waarbij de lezing werd gehouden door pastoor Piet Cöp, stond in het teken van St. Hubertus. Voor het verhaal van deze patroonheilige moeten we terug naar het jaar 683. Op Goede Vrijdag van dat jaar ging St. Hubertus op jacht. Toen hij een hert in het vizier kreeg en hij erop schoot, zag hij een groot, lichtend kruis in het gewei van het hert.

Daarna heeft hij zich tot het christendom bekeerd. Vandaag de dag is St. Hubertus daarom de beschermheer van de jacht. Om die reden is het de perfecte keuze om de christelijke opening van het jachtseizoen in het teken van deze beste man te laten staan. Dinsdag was in het Peel en Maas een verslag van de viering te zien.

Om die reden is het de perfecte keuze om de christelijke opening van het jachtseizoen in het teken van deze beste man te laten staan. aarna heeft hij zich tot het christendom bekeerd. Vandaag de dag is St. Hubertus.