Afbeelding
Foto: Johan Loonen

De Klimboom naam fusieschool

VENRAY | Het aantal pluimveebedrijven in de gemeente Venray dat te veel fijnstof produceert is vorig jaar flink gestegen. Het milieujaarverslag van de gemeente meldt dat tien pluimveehouderijen een overschrijding veroorzaken of dicht tegen de grens aanzitten.

Dat waren er in 2013 nog twee bedrijven. Het gaat om een hogere grenswaarde van één of meer zwevende deeltjes (PM10). Dat is gebleken uit de jaarlijkse monitor van het NSL (Nationale Samenwerking).Omdat er nogal wat schommelingen zijn in de concentratie van fijnstof, is het nog niet duidelijk of de toename een structureel probleem is. Wellicht dat de invoering in 2015 van het nieuwe Besluit Emissiearme Huisvestingssystemen
Landbouwdieren uitkomst biedt. Woorden Wandeling langs een bosperceel in Vlakwater liep maandagmiddag voor een 18-jarige Venraynaar pijnlijk af doordat een onbekende man hem plotseling met een scherp voorwerp in zijn been stak. De man wandelde samen met zijn vriendin langs een bos toen de dader ineens voor hen opdook.

Hij begon tegen de twee te schreeuwen en maakte daarbij een onverwachte beweging naar het slachtoffer toe. Pas toen de man weg was, merkte het slachtoffer dat er een scheur in zijn broek zat en hij een snijwond in zijn been had. De wond moest in het ziekenhuis gehecht worden.Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de onbekende man. Hij draagt een vale rode jas en heeft een grijze baard. De man is een zwerverstype. 125 woorden Bij een aanvaring tussen twee plezierboten zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur op de Maas ter hoogte van Geijsteren vijf personen gewond geraakt. In totaal waren tien personen aan boord van de boten. Twee van hen werden voor verdere verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hun situatie was niet levensbedreigend. De wond moest in het ziekenhuis gehecht worden.Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de onbekende man. Hij draagt een vale rode jas en heeft een grijze baard. De man is een zwerverstype. 125 woorden Bij een aanvaring tussen twee plezierboten zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur op de Maas ter hoogte van Geijsteren vijf personen gewond geraakt.

De vaartuigen zijn niet. Bij een aanvaring tussen twee plezierboten zijn zaterdagmiddag rond 12.30 uur op de Maas ter hoogte van Geijsteren vijf personen gewond geraakt. In totaal waren tien personen aan boord van de boten. Twee van hen werden voor verdere verzorging naar het ziekenhuis gebracht. ~450 W