Afbeelding
Foto: Julian Heijnemans

Metameer opent Atelier 127

Algemeen

Atelier 127 in Metameer Stevensbeek is op dinsdag 19 oktober officieel geopend. Atelier 127 is sinds begin van het schooljaar de nieuwe leer- en werkruimte van (t)havo 4 en (t)vwo 4 gevestigd in lokaal 127. 

Directeur Jaap Folkersma sprak alle aanwezigen toe. Hij gaf aan dat met Atelier 127 een nieuwe stap gezet is naar de school van de toekomst. Oud-directeur en -bestuurder Harrie Koolen verrichtte de officiële handeling en knipte het lint door. Hij was blij met de naam Atelier 127: “Deze naam zegt alles wat het Atelier inhoudt, het is zowel een werkruimte als een ontwikkelruimte. Ik vind het leuk dat ik de opening mag verrichten van dit onderdeel van de school van de toekomst.”

De leerlingen krijgen door het werken in Atelier 127 meer eigen verantwoordelijkheid en werken zelfstandig aan hun vakken. De docent krijgt een coachende rol. Daarnaast vinden hoorcolleges en werkcolleges plaats.

Ook tijdens de open dag van Metameer Stevensbeek op 22 oktober 2021 maakten bezoekers kennis met het Atelier 127. Rector Berita Cornelissen ging met bezoekers in gesprek en liet toekomstige leerlingen kennis maken met een van de onderdelen van de ‘De school van de toekomst’.

Metameer wil leerlingen bewust laten worden van hun eigen kwaliteiten en interesses en ze leren om sturing te geven aan hun eigen ontwikkeling. Metameer wil dat leerlingen in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Leerlingen krijgen de kans om via individuele en gemeenschappelijke leertrajecten een diploma te behalen wat bij hen past om vervolgens een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Uit de krant