Afbeelding
Foto: Voedselbank

Voedselbank Bergen zoekt hulpbehoevenden

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Stichting Vincentius, beheerder van Voedselbank Bergen, constateerde in een recente vergadering dat, geheel tegen de trend in, de afname van voedselpakketten steeds minder wordt. De stichting vraagt zich af hoe dit kan, want eigenlijk zou het omgekeerde het geval moeten zijn. Er leven in de gemeente circa 160 gezinnen van de bijstand en corona heeft er ongetwijfeld toe geleid dan meer mensen hun werk, al dan niet tijdelijk, hebben verloren.

Er is dus een grote groep mensen die over minimale financiële middelen beschikt en hulp nodig heeft. De Voedselbank kan hen helpen met waardevolle voedselpakketten waarvan de inhoud door supermarkten, agrarische bedrijven, winkels en particulieren uit de omgeving gratis ter beschikking wordt gesteld.

Iedereen kan een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor hulp van de voedselbank. Er wordt geen onderscheid gemaakt in ras, geloof, geslacht of leeftijd, wel zijn er financiële voorwaarden. Bij de beoordeling gaat de voedselbank uit van het bedrag dat de aanvrager aan het eind van de maand overhoudt voor het huishouden, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, licht, water en verzekeringen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden.

Denkt u misschien ook in aanmerking te kunnen komen voor een voedselpakket, bel dan met 06 - 5086 0418 of stuur een e-mail naar intake.voedselbanklimburgnoord@gmail.com.

In de gemeente Bergen kunt u voor verdere informatie ook terecht bij de Stichting Vincentius Bergen via vincentiusbergen@gmail.com.

Inwoners uit de gemeente kunnen wekelijks op donderdag tussen 15.45 en 16.30 uur hun pakket ophalen bij de Edith Stein Kapel aan de Murseltseweg in Nieuw Bergen. De stichting wil hulpbehoevenden graag helpen met een pakket waarin naast brood, vlees, groenten, zuivel en andere etenswaren, ook zaken als zeep, shampoo en dergelijke zijn opgenomen.

Schroom je niet, Vincentius Bergen is er juist voor hen die het minder goed hebben.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT