Een wijntje op zijn tijd zorgt voor een goed huwelijk
Een wijntje op zijn tijd zorgt voor een goed huwelijk Foto: Chris Smits

Diamant voor Toon en Mia

Algemeen Familieberichten

Nieuw Bergen | Op 17 november 1961 hebben Toon Jacobs uit Wellerlooi en Mia van Eijndt uit Lomm elkaar voor de wet het ja-woord gegeven om vervolgens een week later voor de kerk te trouwen. Het stel heeft elkaar leren kennen in de danszaal van Lottum. 

De 82-jarige Toon is in het Tuindorp opgegroeid alwaar hij tot 2000 heeft gewoond. Naast Toon zijn werk bij Rank Xerox in Venray heeft het echtpaar altijd een eigen tuindersbedrijf gehad waar ze alle denkbare groenten hebben verbouwd. “Werken is nog steeds Toon zijn hobby”, lacht Mia.

Mia is nu 80 jaar en heeft vroeger altijd voor hun vier kinderen gezorgd. Bovendien werkte ze altijd mee op het land. Inmiddels heeft het echtpaar ook acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen en wonen ze sinds 2000 in Nieuw Bergen. 

Tot op de dag van vandaag is Toon nog dagelijks op het land te vinden en voorziet hij de hele familie van verse groenten en aardappelen. Mia fietst elke dag een rondje en is gedurende 25 jaar lang vrijwilliger bij Maasduinen Staete geweest. 

“De meeste mensen kennen me als Toon sigaar”, lacht de diamanten bruidegom. Dagelijks soep, vlees met aardappelen en drie soorten groente met een toetje na, dat is zijn geheim recept voor een lang en gelukkig huwelijk. Ook een goed glas wijn mag vooral niet ontbreken in zo’n langdurige relatie. “Tot voor kort maakte ik zelf die wijn, van druiven of kersen. Daar draaide ik mijn hand niet voor om.”

Burgemeester Pelzer heeft een bezoekje aan het bruidspaar gebracht

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT