Voorlopig blijven de deuren weer gesloten
Voorlopig blijven de deuren weer gesloten Foto: Frans Thonen

Ontmoetingscentrum Bergen voorlopig weer gesloten

Algemeen

Nieuw Bergen | In verband met de oplopende coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen zal het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) met ingang van vrijdag 5 november voorlopig gesloten blijven.

Dinsdag 2 november werd tijdens de persconferentie kennis genomen van de aanvullende maatregelen inzake Covid-19. Dit heeft Stichting Welzijnsbevordering Bergen (SWB) doen besluiten om het OCB vanaf donderdagmiddag 16.00 uur tot nader bericht te sluiten. Ondanks de hoge vaccinatiegraad van 87 procent is ook in de gemeente Bergen het aantal positief geteste personen flink toegenomen. Diverse bezoekers van het OCB en enkele vrijwilligers zijn de voorbije dagen positief bevonden, en ook zijn er recent in de gemeente Bergen enkele inwoners aan het virus overleden.

“De bezoekers van het OCB behoren toch veelal tot de risicovolle doelgroep en gisteravond maakte het Maasziekenhuis bekend dat zij helemaal vol lagen, mensen konden niet meer worden opgenomen. Ook het VieCuri ziekenhuis maakte bekend dat er een opnamestop is, omdat de toestroom te groot is”, aldus SWB die hiermee haar besluit toelichtte.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT