De foto's zijn door heel Nederland te zien onder andere op bushokjes
De foto's zijn door heel Nederland te zien onder andere op bushokjes Foto: Jan van Beijnhem

Jeanne uit Bergen ambassadeur Brandwondenstichting

Algemeen Maatschappelijke discussie

Bergen | Jeanne Linders-Van der Heijden werd samen met een dertigtal anderen in een fotoserie vastgelegd om aandacht te vragen voor de Nederlandse Brandwonden Stichting, die dit jaar haar 50-jarig bestaan viert.

Al sinds 1971 zet de brandwondenstichting zich in voor een betere zorg voor brandwondenpatiënten, een betere kwaliteit van leven voor mensen met littekens en het voorkomen van brandwondenongelukken. Speciaal voor deze gelegenheid werden er 33 ambassadeurs en helden van de stichting onder de noemer ‘Marks of Pride and Beauty’ door fotograaf Jan van Beijnhem op de gevoelige plaat vastgelegd.

De modellen werden gefotografeerd in een goudkleurige isolatiedeken, die essentieel is bij brandwondenslachtoffers. De meesten van hen worden door de hulpdiensten hierin opgevangen. Door de brandwonden verliest het lichaam veel warmte en krijgt het slachtoffer het koud. De isolatiedeken zorgt er dan voor dat het slachtoffer warm blijft. De dappere modellen geven met deze fotoshoot een gouden randje aan hun ongeluk.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT