Afbeelding
Foto: Google

Bergen wil flinke grondaankoop voor woningbouw

Zakelijk Politiek

Nieuw Bergen | Om vijftien tot twintig woningen te bouwen wil de gemeente Bergen een stuk grond ter grootte van bijna 20 hectare aankopen. Het grootste deel van dit grondstuk wordt bestemd voor de landschapsvisie Maasdal en ‘strategische doelstellingen’. De gemeenteraad zal 9 november over de aankoop beslissen.

De beoogde grond ligt tussen het noordelijke deel van de Lindenlaan en de N271 bij Nieuw Bergen, waarbij de te bouwen woningen aan de Lindenlaan moeten komen te liggen. De realisatie daarvan kan beginnen zodra het Waterschap Limburg in het gebied de geplande dijkverzwaringen heeft doorgevoerd. Deze zijn nodig omdat het vanwege het hoogwater een risicogebied betreft.

Volgens het collegevoorstel gaat de gemeente voor de grondaankoop in totaal 673.432 euro betalen. Het gedeelte dat die niet voor de woningbouw gebruikt wordt komt voor ruim 480.000 euro op de balans te staan. Het benodigde geld voor de woningbouwgrond wil de gemeente terugverdienen bij het verkopen van de kavels, dat over enkele jaren zou moeten gaan gebeuren.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT