Een van de straten die opnieuw zal worden ingericht
Een van de straten die opnieuw zal worden ingericht Foto: Gemeente Bergen

Herinrichting straten Bergen en Nieuw Bergen

Openbare publicatie

Nieuw Bergen | In 2022 worden de Herckenrathstraat, Von Flodorffstraat en Baron de Liedelstraat in Nieuw Bergen en de Burgemeester Douvenstraat in Bergen opnieuw ingericht. Hoe deze straten er uiteindelijk uit komen te zien, bedenkt de gemeente samen met de bewoners. Aangezien de bewoners de straten het meest gebruiken, is het belangrijk dat zij meedenken over de wijze waarop deze worden ingericht. Daarom start de gemeente Bergen een participatietraject op. Dit is een reeks van meerdere bijeenkomsten, waarbij gemeente en bewoners samen bedenken hoe de nieuwe straten er uiteindelijk uit komen te zien.

Het participatietraject wordt afgetrapt met een informatiemarkt. In een presentatie wordt uitgelegd hoe het traject er verder uit gaat zien en hoe bewoners en hun ideeën worden betrokken bij het ontwerpen van de nieuwe straten. Daarna praten specialisten de bewoners bij over zaken die van belang zijn bij het ontwerpen van een straat: groen in de straat, parkeren, afkoppelen van regenwater, bestaande kabels en leidingen, duurzaamheid, enzovoorts.

De informatiemarkt vindt plaats bij Den Asseldonk in Nieuw Bergen: Bewoners van de Herckenrathstraat, Von Flodorffstraat en Baron de Liedelstraat op maandag 18 oktober om 19.15 uur. Voor bewoners van de Burgemeester Douvenstraat is op donderdag 21 oktober om 19.15 uur een bijeenkomst.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@bergen.nl. Geef hierin aan op welk adres u woont en met hoeveel personen u komt.

Het participatietraject bestaat uit meerdere bijeenkomsten, verspreid over 2021 en de eerste helft van 2022. Bewoners kunnen zelf kiezen aan welke bijeenkomsten ze deelnemen. Deelname aan de informatiemarkt betekent bijvoorbeeld niet dat ze ook moeten deelnemen aan de andere bijeenkomsten. Het gaat hier wel om een traject. Tijdens iedere bijeenkomst worden afspraken gemaakt en stappen gezet met de deelnemers. Hier wordt bij de volgende bijeenkomst op doorgepakt. Het ontwerp van de nieuwe straten wordt tijdens het participatietraject mede door de deelnemers vastgesteld. 

Meer informatie of vragen
Neem dan contact op met Erik Baggen, senior medewerker civiele techniek, via e.baggen@bergen.nl. Of bel met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/herinrichting

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT