Pastoor Rick Blom nodigt iedereen uit voor zijn plechtige installatie
Pastoor Rick Blom nodigt iedereen uit voor zijn plechtige installatie Foto: Chris Smits

Uitnodiging Installatiemis pastoor Blom

Algemeen

Bergen | Vanaf 6 september is de nieuwe pastoor, Rick Blom, neergestreken in de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald. Op zondag 17 oktober is iedereen uitgenodigd in de St. Petruskerk te Bergen om deze feestelijke Mis bij te wonen en de nieuwe pastoor te ontmoeten. Pastoor Rick Blom zal geïnstalleerd worden door deken Ed Smeets als pastoor van de bovengenoemde drie parochies. In de parochies van Afferden en Siebengewald volgen het weekend erop feestelijke Missen om hem daar ook van harte welkom te heten. De installatiemis is om 14.00 uur want het is gebruikelijk dat ook collegapriesters hierbij aanwezig kunnen zijn en dan is de middag meer haalbaar. Deze Mis is in plaats van de ochtendmis.

Aanpassing Misschema
Pastoor Rick Blom zal de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald graag willen bedienen maar dat betekent dat de Mistijden in het weekend op elkaar afgestemd gaan worden zodat hij in alle drie de parochies aanwezig kan zijn. De parochies Afferden en Siebengewald hebben al enige tijd samen een rouleersysteem: de ene maand is de Mis op zaterdagavond in Afferden en zondagochtend in Siebengewald en de maand erop andersom. Dit betekent concreet dat er op zaterdagavond een Mis plaatsvindt in Afferden of Siebengewald om 19.00 uur, op zondagochtend om 09.30 uur een Mis plaatsvindt in Afferden of Siebengewald en in Bergen op de zondag om 11.00 uur. Dit schema gaat in vanaf het weekend van 22 en 23 oktober. We hopen op jullie begrip hierin!

H. Missen op zaterdag in Heukelom
We gaan weer starten met de H. Missen op zaterdag in de kapel van Heukelom vanaf de maand oktober. Pater Bruno wil hier graag in voorgaan. Vanaf zaterdag 2 oktober elke week om 18.00 uur de Mis. Zodra het vroeg donker begint te worden zullen de Missen worden gelezen om 17.00 uur.

Oktobermaand is rozenkransmaand
Elke woensdagavond in de maand oktober is er in het Oratorium van de St. Petruskerk om 19.00 uur het rozenkransgebed en aansluitend zal de H. Mis gevierd worden, voorgegaan door pater Bruno.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT