Broertje legkip voor het eerst in supermarkt | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Broertje legkip voor het eerst in supermarkt

  Zakelijk

Eierproducent Kipster heeft alle broertjes van de legkippen grootgebracht. Het vlees wordt bij supermarktketen Lidl verkocht als Hollandse Haanburger. Vanaf maandag zijn de burgers verkrijgbaar.

Dat de haantjes uit de eierindustrie op deze schaal verkrijgbaar zijn in de supermarkt is een doorbraak. Er heerst namelijk een strikte scheiding tussen legpluimvee en vleeskippen. Het grootbrengen van de haantjes is een initiatief van Kipster en Lidl Nederland. Ruud Zanders van Kipster: "Ik breng al jaren op kleine schaal zogenaamde leghaantjes groot voor de horeca. Dat we het nu met Kipster in samenwerking met Lidl op grote schaal doen, is een belangrijke stap voorwaarts. Waar eieren zijn is ook vlees, en dat vlees kun je maar beter een goede bestemming geven."

Anne Hilhorst van WakkerDier is er ook blij mee: "We hopen dat de consument de haanburgers omarmt. Want daarmee wordt het vergassen van mannelijke kuikentjes verleden tijd."

De boerderij van Kipster staat in Oirlo en produceert het milieu-, boer- en diervriendelijkste ei ter wereld. Van over de hele wereld komen belangstellenden kijken naar deze boerderij. Het Kipster-ei is alleen te koop bij Lidl. Kipster en Lidl kijken samen naar het verduurzamen van de hele keten. Onderdeel hiervan zijn de broertjes van de leghennen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten