OTTO wint procedure met belastingdienst | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Het kantoor van OTTO Workforce in Venray
Het kantoor van OTTO Workforce in Venray

OTTO wint procedure met belastingdienst

  Zakelijk

OTTO Work Force beleeft een uitstekend jaareinde. Naast deze week een recordomzet van meer dan 5 miljoen euro te hebben gerealiseerd en het bereiken van de 200 miljoen euro jaaromzet in Nederland, ontving OTTO ook nog eens de positieve uitspraak van het Gerechtshof Den Bosch  over de belastingclaim van 14,7 miljoen euro.

Gerechtshof Den Bosch heeft uitspraak gedaan inzake de belastingclaim van 14,7 miljoen euro. Het heeft de claim van de fiscus helemaal afgewezen. Daarmee komt een einde aan de sinds 2013 lopende procedure met de Belastingdienst over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). OTTO heeft in het verleden gebruikgemaakt van deze regeling, die was bedoeld om de educatie van medewerkers fiscaal te bevorderen. De fiscus was van mening, dat OTTO ten onrechte voor zijn medewerkers WVA heeft geclaimd. Het Gerechtshof heeft OTTO uiteindelijk in het gelijk gesteld en de aanslagen van de fiscus vernietigd.

De OTTO-groep beleeft een meer dan uitstekend jaar. De groepsomzet eindigt dit jaar boven de 280 miljoen euro. Het bedrijf uit Venray verwacht in 2018 een groepsomzet te gaan realiseren van ruim 330 miljoen euro. Door de sterke economie en de krappe arbeidsmarkt is de vraag naar flexkrachten en arbeidsmigranten flink toegenomen, waarvan OTTO profiteert.

Het sterk Europees ontwikkelde wervingsnetwerk, waarbij kwaliteit voor nationaliteit gaat, zorgt ervoor dat OTTO steeds voldoende medewerkers beschikbaar heeft. Door gebruik te maken van door OTTO Innovations Lab in Utrecht ontwikkelde tools weet OTTO steeds de beste medewerkers te rekruteren, te matchen, te trainen en te begeleiden voor zijn  klanten. Uit de 9600 metingen van tevredenheidsonderzoeken blijkt, dat de medewerkers OTTO waarderen met een 7,5 en de klanten OTTO waarderen met een 7,6.

De Raad van Bestuur van de OTTO-groep gaat vanaf 2018 ondersteund worden door een European Executive Comittee. De EEC zal bestaan uit Karolina Swoboda (Operations directeur NL), Tomasz Dudek (Operations directeur CEE), Patrycja Liniewicz (Recruitment directeur), Edith Hageman (Commercieel directeur) en Justyna Kooijmans (HR directeur). Leo van Megen zal als Finance Manager NL het Nederlandse directieteam gaan ondersteunen. 'Mede door deze ontwikkeling zal OTTO in staat blijven om aan de groeiende behoefte van gemotiveerde en gekwalificeerde flexmedewerkers te blijven voldoen', meldt het bedrijf.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten