Bert Macor.
Bert Macor. Foto: Christ van den Munckhof

Wijnhuis start met whiskyproeverijen

Zakelijk

Wijnhuis Venray start een keer in de veertien dagen op vrijdagavond met een whiskyproeverij. Klanten kunnen tijdens die bijeenkomsten tussen 19.00 en 20.00 uur een bepaald type of merk whisky proeven met deskundige toelichting van Bert Macor.

Bert Macor is geen onbekende bij Wijnhuis Venray. Achttien jaar geleden werkte hij daar ook al, waarna hij naar Schotland vertrok. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij het bezoekerscentrum van Glenfiddich en heeft hij wereldwijd whisky gepromoot als Brand-ambassadeur. Sinds vorig jaar is Macor weer terug in Nederland en kwam hij weer met Joost Wilders van het Wijnhuis in contact. "Met de komst van Bert kunnen we deze whiskyproeverijen net iets extra's geven", aldus Joost Wilders.

De eerste whiskyproeverij staat in het teken van Auchentoshan Single Malts en is op vrijdag 8 september bij het Wijnhuis aan de Merseloseweg 6. Daarnaast wordt op zondag 5 november in de Witte Hoeve in Venray een Whiskyfestival gehouden, samen met tien Nederlandse importeurs. De jaarlijkse wijnproeverij is dit jaar op zondag 1 oktober, ook in de Witte Hoeve in Venray. "Voor beide evenementen kunnen mensen zich de komende twee weken nog opgeven via onze website www.wijnhuisvenray.nl", besluit Joost Wilders.

Uit de krant