Logo peelenmaasvenray.nl
 Logistiek Limburg presenteert zich gezamenlijk op een flinke stand op de transport- en logistiekbeurs in München. Foto: provincie.
Logistiek Limburg presenteert zich gezamenlijk op een flinke stand op de transport- en logistiekbeurs in München. Foto: provincie.

Verkoop bedrijfskavels Limburg flink gestegen

  Zakelijk

In Limburg werden vorig jaar weer meer bedrijfskavels verkocht dan het jaar daarvoor. Het gaat om 61 kavels met een totale oppervlakte van bijna 90 hectare. Die verkoop leidde tot investeringen van tientallen miljoenen euro's en 2500 tot 3000 nieuwe banen.

Dit werd donderdag bekendgemaakt door Limburgs gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur tijdens de transport en logistiekbeurs in München. Limburg staat met een eigen stand op deze mondiale beurs, georganiseerd door European Logistics Center (ELC Limburg). Limburg telt 2060 logistieke bedrijven, die een omzet genereren van  5 miljard euro en qua werkgelegenheid voor 60.000 banen zorgen. De meeste hectares qua uitgifte gingen naar zes logistieke bedrijven die samen 33 ha kochten, 15 handelsbedrijven die 23 ha grond verwierven en acht industriële bedrijven die 13 ha afnamen. Onder de industriële uitgiften zijn een aantal grote kavels en in de logistiek zijn bijna allemaal zeer grootschalige kavels. De verkoop van bedrijfskavels in Limburg groeit al jaren gestaag. In 2012  52 hectare, in 2013 74 hectare, in 2014 107 hectare, in 2015 68 hectare en in 2016 90 hectare.

Gedeputeerde Beurskens verwacht dat de positieve ontwikkeling zich ook dit jaar doorzet. De groeiende grondverkoop komt onder meer door een betere regionale afstemming in Limburg met betrekking tot acquisitie. ,,Daardoor kunnen we de voorraad grond beter managen en de kwaliteit van de terreinen verbeteren." De top-tien gemeenten naar uitgifte in 2016 zijn Venlo (40,75 ha), Horst aan de Maas (17,91 ha), Heerlen (7,04 hectare), Sittard-Geleen (6,10 ha), Nederweert (5,87 ha), Roermond (2,43 ha), Peel en Maas (2,12 ha), Venray (2,11 ha), Weert (1,5 ha), Beek (1 ha). De overige gemeenten verkochten 2,61 ha. Om ondernemers en bedrijven beter inzicht te verschaffen in beschikbare bedrijventerreinen heeft de provincie de website www.rebislimburg.nl vernieuwd. Op deze website is in één in oogopslag te zien in welke plaats er beschikbare bedrijfskavels zijn en van welke oppervlakte.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten