Nu schilderen of nog even wachten? | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Vereniging Eigen Huis

Nu schilderen of nog even wachten?

  Zakelijk

Buitenschilderwerk gaat gemiddeld zo'n zes jaar mee. Hoe lang precies, hangt af van bijvoorbeeld de houtsoort, de kwaliteit van de verf en weersinvloeden. Moet ú al in actie komen?

Een goede verflaag beschermt uw huis tegen regen, zon en wind. Onvoldoende beschermd hout kan leiden tot houtrot en klemmende deuren en ramen. Kozijnen laten herstellen en opnieuw schilderen is een stuk duurder dan alleen een schilderbeurt.

De beste graadmeter

De zuidwestkant van de woning is de beste graadmeter om de staat van uw schilderwerk te beoordelen, omdat deze zijde het zwaarst wordt belast door weersinvloeden. Let vooral op de liggende delen. Die zijn het meest kwetsbaar, omdat de zon hier lang op schijnt en vocht zich hier ophoopt. Het schilderwerk is aan vernieuwing toe als:de verf 'poedert' en niet meer goed dekt; de verflaag geeft af het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont of loslaat er andere schade is, zoals houtrot het buitenschilderwerk is verkleurd.

In het gratis e-book van Vereniging Eigen Huis leest u waar u op moet letten en wanneer u aan de slag moet.


Buitenschilderwerk uitbesteden?

Doe dan mee met de Collectieve Inkoop Schilderwerk van Vereniging Eigen Huis. Gekwalificeerde schilders gaan voor u aan de slag, voor een goede prijs en met zes jaar garantie. Vraag eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aan.

(Advertorial)

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten