Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

  Zakelijk

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte.

Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu elf jaar. Met landelijk al 245 groepen waar meer dan 10.000 ondernemers aan meedoen. Noord-Limburg krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 10 april in Hotel Asteria in Venray. Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven. "Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde", legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. "Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing." Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.  De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.  Aanmelden via info@broodfonds.nl. Het laatste nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten