Argowil houdt record challenge | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Frank Arts promoot de record challenge: een kilometer kabel maken. Foto: Rikus ten Brücke.
Frank Arts promoot de record challenge: een kilometer kabel maken. Foto: Rikus ten Brücke.

Argowil houdt record challenge

  Zakelijk

Tijdens de open bedrijvendag van Kies Techniek op zaterdag 18 maart bij Inalfa gaat Argowil de uitdaging aan om met zo veel mogelijk leerlingen één kilometer kabel te maken.

Met deze recordpoging wil Argowil niet alleen een plekje veroveren bij www.recordchallenge.nl, maar viert het bedrijf samen met leerlingen van de basisscholen in Venray zijn 20-jarig jubileum. Op maat draad- en kabelbomen maken voor de industriële markt is de corebusiness van Argowil. Met de recordpoging 'één kilometer kabel maken' wil Argowil laten zien dat kabelconfectie leuk en uitdagend werk is. "De kabelboom is de levensader in de machines van onze klanten. De kabelboom zorgt voor alle juiste verbindingen, waardoor de machines werken", aldus Frank Arts, directeur van Argowil. Alle leerlingen die de open bedrijvendag van Kies Techniek bezoeken, worden uitgedaagd om deel te nemen aan de challenge. Zij kunnen zelf een meter kabel aansluiten en daarmee bijdragen aan de challenge. Als de kabel 999 meter lang is, dan wordt de laatste meter gekoppeld aan een schuifdak, zodat, geheel in lijn met het thema van Kies Techniek dit jaar, het dak eraf kan bij Inalfa.

Afgelopen dinsdag en woensdag bezoekt Frank Arts de klassen 7 en 8 van respectievelijk basisschool de Hommel en de Petrus' Bandenschool om de leerlingen te enthousiasmeren voor de challenge. Hij bracht een speciaal hiervoor gemaakte videoboodschap van Dylan Haegens mee. De foto is gemaakt tijdens zijn bezoek aan Petrus' Banden. Foto's Rikus ten Brücke.
Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten