Mechatronic Machinery eerste Starter van het kwartaal 2017 | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Miel Spreeuwenberg wordt gefeliciteerd als eerste Starter van het kwartaal.
Miel Spreeuwenberg wordt gefeliciteerd als eerste Starter van het kwartaal.

Mechatronic Machinery eerste Starter van het kwartaal 2017

  Zakelijk

Mechatronic Machinery in Ysselsteyn is gekozen als de eerste Starter van het kwartaal in 2017. De jonge starter Miel Spreeuwenberg biedt voor machine- en prototypebouw de theoretische en praktische uitvoering in één hand aan.

Achter het ouderlijk huis in Ysselsteyn is de garage omgebouwd tot werkplaats. Maar het woord werkplaats doet geen recht aan deze plek. De toegangsdeuren heeft Miel zelf ontworpen en binnen vind je kostbare machines die kunnen maken wat Miel in zijn hoofd heeft. Als kind al werd snel duidelijk dat hij beter iets kon tekenen dan het beschrijven. Na de opleiding mbo Mechatronica behaalde hij vervolgens in 2015 zijn Bachelor Mechatronica aan de Fonyts Hogeschool in Venlo. Mechatronica is voor veel mensen een nieuw begrip, maar in de automatisering al lang ingeburgerd. Het is een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Door de combinatie van machine en computerbesturing wordt het proces efficiënter en nauwkeuriger. Na zijn opleiding kon Miel als mechanical engineer aan de slag bij een machinebouwer en kreeg een rol als procesengineer in een groot project. Voor dat project werd hij uitgezonden naar China om de machine te implementeren en optimaliseren in het grotere geheel.

In 2017 is hij gestart met zijn eigen bedrijf. De klanten lopen tegen diverse problemen aan en vaak hebben ze al een oplossing klaar,  maar weten niet hoe dit uitgewerkt kan worden. Van probleem naar een idee voor een oplossing, dat is wat Miel Spreeuwenberg wil bieden. Die oplossing kan dan direct vanuit de tekentafel op de machine gemaakt worden. Zo kan het testmodel aangepast worden tot het optimale resultaat is bereikt en kunnen snel onderdelen worden gemaakt die bij een reguliere leverancier enkele weken levertijd vergen.  "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft deze starter al meteen gekozen voor een BV als bedrijfsvorm en daarmee wil hij ook laten zien dat hij de zaken degelijk aanpakt en de toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat" zegt wethouder Jan Loonen. "Het is een gedurfde aanpak die helemaal past in de pioniersmentaliteit die van oudsher bekend is in Ysselsteyn."

Met de verkiezing van de Starter van het kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar. Ook meedoen? Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten