Logo peelenmaasvenray.nl
Directeur Stichting Accessibility, Yolande Mansveld, overhandigt het certificaat aan de voorzitter van de Cliëntenraad van VieCuri, Jack Arts, en lid van de Cliëntenraad Marie-Christine Hulsbeck.
Directeur Stichting Accessibility, Yolande Mansveld, overhandigt het certificaat aan de voorzitter van de Cliëntenraad van VieCuri, Jack Arts, en lid van de Cliëntenraad Marie-Christine Hulsbeck.

VieCuri eerste ziekenhuis met drempelvrije website

  Zakelijk

VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat voldoet aan de drempelvrijrichtlijnen voor toegankelijke websites. De website VieCuri.nl is door de (externe) inspectie-instelling Stichting Accessibility, na het uitvoeren van een audit, beloond met het waarmerk drempelvrij.nl. VieCuri.nl voldoet aan de zogenaamde webrichtlijnen; een garantie dat iedereen er gebruik van kan maken, ongeacht welke beperking iemand heeft.

Wat is een toegankelijke website? Je herkent een toegankelijke website aan goed zichtbare teksten, ook als je kleurenblind bent. Geschikt voor voorleesapparatuur als je een visuele beperking hebt. En filmpjes die ook te begrijpen zijn als je doof bent. Annette Theuws, manager Communicatie & Patiëntenvoorlichting VieCuri: "Wij vinden het belangrijk dat onze website voor iedereen toegankelijk is, want iedereen kan gebruikmaken van zorg. Deze gebruiksvriendelijkheid is vanaf het begin het uitgangspunt van onze nieuwe website. We zijn trots dat we als eerste ziekenhuis het waarmerk hebben ontvangen." In het begin van dit jaar heeft VieCuri een nieuwe website gelanceerd. Internetmarketingbureau Perplex ontwierp en bouwde de website vanaf de tekentafel volgens de Webrichtlijnen. Daarnaast is de informatie door VieCuri zo geschreven en ingericht dat deze voor een zo groot mogelijk publiek te begrijpen en te bekijken is.

Het waarmerk werd op 13 oktober op feestelijke wijze overhandigd door Stichting Accessibility. Deze stichting zet zich in om drempels in de digitale wereld te verlagen. Dit doet Accessibility onder meer door websites te auditen of ze voldoen aan de Webrichtlijnen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Overheidsinstanties zijn verplicht te voldoen aan deze standaard. VieCuri is het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit waarmerk behaald heeft. Een website zonder drempels blijft in ontwikkeling. Bezoekers die tegen een beperking of onduidelijkheid aanlopen, kunnen via een feedback-knop onderaan VieCuri.nl hun reactie achterlaten.

 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten