John Sawor, plastisch chirurg
John Sawor, plastisch chirurg

Informatieavond borstreconstructie in VieCuri

Zakelijk

Dinsdag 12 april houdt de afdeling Plastische Chirurgie van VieCuri een informatieavond over borstreconstructie bij borstkanker. Op deze avond geeft plastisch chirurg John Sawor uitleg over de verschillende mogelijkheden van een borstreconstructie. Daarnaast is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. Tevens zal ervaringsdeskundige Monique Joordens haar persoonlijke verhaal delen.

Plastisch chirurg John Sawor: "We willen borstkankerpatiënten, zorgprofessionals en overige belangstellenden inzicht geven in de reconstructiemogelijkheden na borstkanker. Een borstreconstructie kan van grote betekenis zijn voor de kwaliteit van leven. Het is aangetoond dat een borstreconstructie bijdraagt aan het herstel van vrouwen die behandeld worden voor borstkanker, doordat de psychologische, sociale en seksuele nadelen die samenhangen met het verlies van een borst verminderen."

De informatieavond vindt plaats op 12 april en duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Auditorium van de ziekenhuislocatie in Venlo. Er is een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 8 april via e-mail plast-chir@viecuri.nl of telefoon 077-3206865.
 

Uit de krant