Afbeelding
Foto: eigen foto

Tour de Ondernemer in Ysselsteyn

Ysselsteyn Economie Werk en Economie Ysselsteyn Economie Werk en Economie Ysselsteyn

De ondernemersdrift zit van oudsher diep geworteld in Ysselsteyn. Van de pioniers die in 1921 het dorp stichtten, tot aan de enkele honderden zelfstandigen die er anno 2022 actief zijn.

Afgelopen jaar zou er uitgebreid stil worden gestaan bij het honderdjarig bestaan van het Venrayse kerkdorp, met daarbij ook een prominente rol voor de vele zelfstandigen binnen de gemeenschap. Een jaar later dan gepland viert het dorp dat eeuwfeest nu alsnog. En dat doen ze uitgebreid. Daarbij is ook een prominente rol weggelegd voor de vele zelfstandigen. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei weten 45 van hen de schijnwerpers op zich gericht, tijdens Tour de Ondernemer.

Het dorp is trots op die bedrijvigheid. Alleen al daarom, laten de ondernemers tijdens dit weekend graag aan de buitenwacht zien wat ze in hun mars hebben. De 45 zelfstandigen verspreiden zich tijdens Tour de Ondernemer over 14 hotspots, die door het hele dorp te vinden zijn. Onder andere aan de Agrobaan, het centraal gelegen Lovinckplein en bij de Gezellenbaan, presenteren zij zich aan het grote publiek. Dit zijn slechts enkele van de locaties – die zich bevinden op plekken zowel binnen als buiten de dorpskern – waar meerdere bedrijven de bezoekers informeren én entertainen op geheel eigen wijze. Op ieder van deze hotspots wordt in samenwerking met de Ysselsteynse horeca bovendien gezorgd voor een drankje, en in sommige gevallen ook een hapje. Ook deze in Ysselsteyn goed vertegenwoordigde tak, laat zich van haar beste kant zien.

De deelnemende zelfstandigen zijn actief in tal van sectoren: variërend van de agrarische bedrijfstak tot de maakindustrie en alles wat daartussen zit. Die diversiteit is tekenend voor de bedrijvigheid in Ysselsteyn, waar de eerste ondernemers zich in 1921 vestigden. Sindsdien ontwikkelde het dorp zich in sneltreinvaart. Met de Duitse Oorlogsbegraafplaats en Raceway Venray heeft het dorp twee trekpleisters waar jaarrond bezoekers van heinde en verre voor naar Noord-Limburg komen. Ook deze twee unieke locaties vormen een hotspot tijdens Tour de Ondernemer, en bieden de bezoeker zo een mooie kans om er eens ongedwongen rond te kijken.

Tour de Ondernemer start op zaterdag 28 mei om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Een dag later, op zondag 29 mei, herhaalt dat concept zich. Dit dagje uit voor jong en oud, leent zich er bij uitstek voor om per fiets te worden afgelegd. Hoewel iedere hotspot parkeergelegenheid heeft, is deze in sommige gevallen beperkt. Er is ten minste één grote centrale parkeerplaats, waar bezoekers de auto kunnen parkeren en desgewenst de tour per fiets kunnen vervolgen. Deze wordt middels bewegwijzering en met hulp van verkeersregelaars duidelijk aangegeven. Op y100.nl staat een interactieve kaart, met daarop alle hotspots en deelnemende bedrijven.

Uit de krant