Logo peelenmaasvenray.nl
Dorsen in vroeger tijden met dorskast en stropakkenpers
Dorsen in vroeger tijden met dorskast en stropakkenpers (Eigen foto)

Dorsdag in De Peelstreek

  Ysselsteyn

Museum De Peelstreek in Ysselsteyn houdt op zondag 15 september een dorsdag. De dorsdag begint om 13.00 uur met demonstraties van dorsen en duurt tot 16.30 uur. Iedereen kan dan met eigen ogen horen, zien en ruiken hoe er vroeger bij het dorsen aan toe ging.

Behalve dorsen zijn er tal van oude trekkers van hobbyisten uit Ysselsteyn en omgeving te zien. De dorsdag wordt gehouden bij de open en dichte loods van openluchtmuseum de Ròwkoelehof aan de Ysselsteynseweg 79 in Ysselsteyn.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten