Logo peelenmaasvenray.nl

350.000 euro voor begraafplaats

  Ysselsteyn

In de voorjaarsnota heeft het college 350.000 euro uitgetrokken voor een bezoekerscentrum op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn.

De nieuwbouw gaat 1,8 miljoen euro kosten. De start van bouw, die een jaar duurt, staat gepland op 1 maart 2018. De bedoeling is het nieuwe bezoekerscentrum op Bevrijdingsdag 5 mei 2019 te openen. Op die dag wordt ook 75 jaar bevrijding van de provincie Limburg herdacht. Tevens bestaat Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge dan 100 jaar.

Het bezoekerscentrum draagt bij aan een betere profilering. Naast bijdragen van de gemeente Venray en de provincie Limburg moet met fondsenwerving de financiering rondkomen. De Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge neemt straks de exploitatie van het nieuwe pand op zich.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten