Logo peelenmaasvenray.nl
De Paardekop in Ysselsteyn.
De Paardekop in Ysselsteyn.

Seniorenwandeling IVN

  Ysselsteyn

Op donderdagmiddag 8 juni houdt IVN Geijsteren-Venray een excursie voor senioren in de Paardekop in Ysselsteyn.

De wandeling start om 14.00 uur bij het Peelken 2 in Ysselsteyn. De Paardekop is het hoogste gebied van de Peel. Voor de peelontginningen was dit een wat glooiend landschap, begroeid met heide en smelen. Vandaag de dag is het een 137 ha groot bos, dat elk jaar nog uitbreidt door houtgroei en zaailingen. In het boscomplex liggen diverse kleine natuurterreintjes met enkele vennen. Deze worden met elkaar verbonden door een ecologische verbindingszone, een soort snelweg voor flora en fauna. Enkele jaren terug is begonnen met het plaggen van delen vergraste heide en sinds 2004 wordt het terrein in de zomer begraasd door schapen.

In de zomer van 2016 is een boeiend en gevarieerd natuurleerpad aangelegd met tal van wetenswaardigheden en opdrachten over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Letterlijk hoogtepunt van de tocht is de nieuwe 18 meter hoge uitkijktoren. Deelname is gratis.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten