De Ysselsteynse kinderen gaan wandelen voor water, net als hun leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden.
De Ysselsteynse kinderen gaan wandelen voor water, net als hun leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden.

St. Oda: wandelen voor water

Ysselsteyn

Op dinsdag 30 mei 2017 doen alle 206 kinderen van basisschool St. Oda in Ysselsteyn mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water.

De kinderen van groep 7-8  lopen 6 km met zes liter water in een rugzak, vergelijkbaar met hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Wandelen voor Water is een landelijk evenement; in totaal doen er bijna 600 scholen uit het hele land mee. Wandelen voor Water wordt altijd rond Wereldwaterdag (22 maart) gehouden. Dit jaar koppelt St. Oda Wandelen voor Water echter aan het Jeeloproject van dat moment: Omgaan met de natuur. Het evenement is de opening van het laatste Jeeloproject van dit schooljaar. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten.  

Het geld dat de kinderen van de school inzamelen gaat naar de Stichting Namelok uit Sint Anthonis.  Dit is het project dat door de school al een aantal jaren wordt ondersteund. Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All. Deze stichting probeert in Kenia de bevolking  van schoon drinkwater te voorzien. De sponsorloop van St. Oda start vanaf het schoolplein op dinsdag 30 mei om 12.30 uur. Het startschot wordt  om 12.30 uur gegeven door de directeur Dionne Donlou.

Uit de krant