Lezing vliegtuigcrashes in Ysselsteyn

  Ysselsteyn

Oud-straaljagerpiloot Joop Hendrikx verzorgt op woensdag 11 januari een lezing over vliegtuigcrashes in Ysselsteyn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Ysselsteyn kwamen in totaal veertien vliegtuigen neer van de in totaal 44 neergestorte vliegtuigen in de gemeente Venray. Het varieerde van een noodlanding per parachute tot een triest einde na een verbitterd luchtgevecht. Als lid van de Planehunters, mensen die onder andere met een metaaldetector van alles proberen op te sporen over neergestorte vliegtuigen, neemt hij de aanwezigen met een boeiend verhaal mee langs de diverse crashes. De lezing wordt gehouden door Stichting Historie Ysselsteyn in gemeenschapshuis Smelehof in Ysselsteyn. De avond begint om 20.00. Aan bezoekers zal een vrijwillige bijdrage in de kosten van de avond worden gevraagd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten