Logo peelenmaasvenray.nl

50.000 euro subsidie voor tolerantiepaviljoen

  Ysselsteyn

IMG_3265Het Duits oorlogskerkhof en het Jongeren Ontmoetingscentrum (JOC) in Ysselsteyn krijgen 50.000 euro subsidie om verder onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een tolerantiepaviljoen. Dat werd woensdagmiddag toegezegd door gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg, gedeputeerde Brigite van Haaften van de provincie Noord-Brabant en locoburgemeester Jan Loonen van de gemeente Venray. Tijdens een rondleiding over de militaire begraafplaats en een presentatie, werden de genodigden bijgepraat over de ontwikkelingen en het samenwerkingsverband tussen het JOC Ysselsteyn en het Oorlogsmuseum Overloon. Tarcicia Voigt, voorzitter van het JOC, legde uit wat het doel is van het nieuwe paviljoen. "In het gebouw creëren we een ruimte waar we een schoolklas een hele dag kunnen bezighouden. Het is tevens een plek waar het hele jaar door exposities en lezingen kunnen worden gehouden. Daarnaast wordt het een perfecte ontvangstruimte bij dodenherdenkingen, maar ook een ruimte om te studeren voor studenten uit heel Europa en wetenschappers die de begraafplaats gaan onderzoeken. Het nieuwe paviljoen moet het kloppend hart en de nieuwe entree van de begraafplaats worden.

Met de realisatie van dit gebouw op de militaire begraafplaats is een bedrag gemoeid van 1,5 miljoen euro. Dit geld moet bij elkaar worden gebracht door de toekenning van subsidies en fondsen. Om een start te maken met de verdere ontwikkeling draagt de provincie Limburg nu 35.000 euro bij, de provincie Brabant 10.000 euro en de gemeente Venray 5.000 euro.

De twee gedeputeerden gaven de initiatiefnemers wel een duidelijke boodschap mee. Zij adviseerden om het concept nog beter uit te werken en verdieping te zoeken in de samenwerkingsmogelijkheden met het Oorlogsmuseum Overloon. Ger Koopmans: "Het concept kan volgens mij nog veel ruiger."

Voigt hoopt in 2015 nog een startschot te kunnen geven aan de daadwerkelijke realisatie van het paviljoen. Foto's Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten