Nederlaag korfbalsters De Peelkorf

Ysselsteyn

IMG_5950De korfbalsters van De Peelkorf leden zondag in de topklasse een 10-14 nederlaag tegen Rosolo. De Ysselsteynse ploeg staat nog steeds puntloos onderaan en handhaving in de veldcompetitie lijkt een vrijwel hopeloze opgave voor het team van coach Tieneke Roffel. In de eerste helft gaven de gasten uit Reusel op een zeer slecht bespeelbaar veld gas en namen een 2-9 voorsprong. Voor de thuisploeg wisten alleen Nicole Swinkels en Linda Verlijsdonk (links op de foto) de korf te vinden. Na de pauze herstelde De Peelkorf zich uitstekend en wist acht treffers te scoren. De achterstand was echter te groot om het duel nog een positieve wending te geven. Halverwege de tweede helft deed zich een opmerkelijk feit voor toen, op aangeven van de scheidsrechter, het veld op sportpark De Vlies verplaatst werd (foto-inzet). Die noodoplossing leverde echter geen bijdrage aan beter veldspel. De speelsters van beide ploegen hadden de grootste moeite om zich op het gladde veld staande te houden. Na de thee kwamen de treffers van De Peelkorf op naam van Lisa Verlijsdonk (3x), Linda Verlijsdonk en Rozan Romme (beiden 2x) en Rian Litjens.