Logo peelenmaasvenray.nl

Fietstocht IVN door oude Maasarm

  Wanssum

IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 25 juni een fietstocht van circa 18 kilometer door de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum en het daarin gelegen natuurgebied 't Soar.

De deelnemers vertrekken met hun eigen fiets om 9.30 uur bij het oude gemeentehuis in Meerlo. Rond 12.00 is de (gratis) tocht afgelopen. In deze fietstocht  door het gebied van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum krijgen deelnemers een indruk op welke wijze waterkundige ingrepen worden gecombineerd met het ontwikkelen van natuur en landschap. De invloed van de Maas neemt weer toe, waardoor het gebied zijn oorspronkelijke dynamiek terugkrijgt. Tot en met 1995 vervulde de oude Maasarm een cruciale functie in de afvoer van hoogwater op de Maas. Sinds de afsluiting na de overstromingen van 1993 en 1995 met kades bij Ooijen en Blitterswijck is er echter sprake van een rivierkundig knelpunt. Inmiddels is niet langer het verhogen van bestaande kades en dijken de insteek, maar vormt de duurzame oplossing het ruimte bieden aan de rivier. Om die reden is in dit gebied in 2012 de zogenaamde natuurlijke klimaatbuffer oude Maasarm gerealiseerd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten