Op 11 oktober ging de  documentaire in première in Meerlo. Foto Lé Giesen.
Op 11 oktober ging de documentaire in première in Meerlo. Foto Lé Giesen.

Documentaire over Ooijen-Wanssum op Peel en Maas TV

Wanssum

De tweede documentaire van Marijn Poels over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is in première gegaan op 11 oktober in Meerlo.  Zaterdag 22 oktober om 19.00, 21.00 en 23.00 uur zendt Peel en Maas TV deze documentaire uit.

Documentairemaker Marijn Poels (Meerlo, 1975) heeft het proces van aanbesteding vanuit verschillende invalshoeken vastgelegd. In zijn film is goed te zien wat de verschillende stappen van de aanbesteding zijn geweest, hoe de deelnemende aannemers te werk zijn gegaan en hoe de bewoners in het gebied over het project denken.

Poels maakte in de zomer van 2014 al een documentaire over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Op uitnodiging van het projectbureau keek hij mee bij het uitwerken van een aantal complexe vraagstukken in het gebied. Die documentaire brengt in beeld op welke wijze het projectbureau deze vraagstukken heeft aangepakt en hoe bewoners en bedrijven hierbij werden betrokken. Op woensdag 26 oktober om 19.00, 21.00 en 23.00 uur wordt deze uitzending herhaald op Peel en Maas TV.

Uit de krant