Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Reintjes Systems plaatst eerste automatische krattenuitvouwmachine bij Tielen Groenten. </p>

Reintjes Systems plaatst eerste automatische krattenuitvouwmachine bij Tielen Groenten.

(Foto: Persfoto)

Reintjes presenteert uitvouwmachine voor kratten

  Veulen

Een kleine maand na het schriftelijk akkoord met de Americaanse groenteteler Tielen Groenten over de ontwikkeling en realisatie van een automatische krattenuitvouwmachine, plaatste Reintjes Systems uit Leunen de machine onlangs  met succes.

Reintjes Systems is een onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines met een mechatronisch karakter. In 2019 kwam eigenaar Joost Reintjes op het idee om een automatische krattenuitvouwmachine te ontwikkelen. De uitvouwmachine zou dé arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten klapkratten. Dit met als doel dat producten als groenten, fruit, bloemen en zaden, maar ook non-food producten met een hoger tempo verwerkt kunnen worden, zodat ze verser en sneller op de markt verschijnen.

Nog voordat de automatische krattenuitvouwmachine officieel op de markt was geïntroduceerd, bereikte Reintjes Systems in augustus met groenteteler Tielen Groenten een schriftelijk akkoord over de ontwikkeling en realisatie van een maatwerkautomatische krattenuitvouwmachine. De machine bestaat uit een ontstapelaar, automatisch krattenuitvouwsysteem, automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseermodule. Op maandag 31 augustus, een kleine maand na het akkoord tussen beide partijen, installeerde Reintjes Systems zijn eerste krattenuitvouwmachine succesvol bij Tielen Groenten.

De machine wordt nu op locatie verder geïntegreerd in het productieproces van Tielen Groenten, zodat het bedrijf zijn groenten sneller en beter kan verwerken. Voor meer informatie: Joost Reintjes, eigenaar Reintjes Systems, www.reintjessystems.nl, info@reintjessystems.nl, 0643083525, Veulenseweg 4C, Leunen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten