Anita van Staveren werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.
Anita van Staveren werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers Venray.

Bronzen Waarderingspenning voor Anita van Staveren

Veulen

Burgemeester Hans Gilissen heeft zaterdagavond tijdens het jaarlijkse dorpsfeest in Veulen de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Anita van Staveren (50).

Mensen als Anita van Staveren zijn ontzettend belangrijk voor de samenhang in een kleine dorpskern als Veulen. Ze was van 1998 tot 2016 bestuurslid van de Dorpsraad Veulen, vanaf 2000 als penningmeester. Daarnaast verzorgde zij jarenlang de welkomstpakketten voor de nieuwe bewoners van het dorp om hen welkom te heten en actualiseerde zij jaarlijks de dorpseigen telefoongids. Op die wijze was het adressenbestand altijd actueel, bijvoorbeeld voor de adresstickers voor de gezamenlijke collecte voor goede doelen in Veulen. Anita van Staveren coördineert deze actie en werft de vrijwilligers die zij ook aanstuurt.

Tijdens de jaarlijkse kermis, een van de hoogtepunten in het dorp, organiseert ze allerlei activiteiten zoals tekenwedstrijden, rad van fortuin en carpush. Ook zet de Veulense zich in voor de jeugd, zo heeft ze het JAV (Jeugd Activiteiten Veulen) mee opgezet en bemiddelde ze daar waar conflicten ontstonden tussen jeugd en buurtbewoners. Anita van Staveren was ook vanaf het begin bestuurslid bij het dorpsblad de Ruuper, dat later overging in de LVH courant. Het overgangsproces werd door Anita van Staveren begeleid en ze vertegenwoordigde Veulen in het bestuur.

Uit de krant