Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Meer bussen en treinen gaan rijden

Venray Werk en Economie Wonen en Leven

Vanaf maandag 24 januari gaat Arriva in Limburg weer meer bussen rijden. Dan rijden ze de reguliere dienstregeling 2022. In verband met de lockdown, en daardoor minder reizigers, reden er tot nu toe minder bussen in Limburg. De treinen van Arriva in Limburg rijden al volgens de reguliere dienstregeling 2022. Uitzondering is de Maaslijn. Daar vervallen voorlopig nog de retourritten tussen Venray-Nijmegen v.v. maar worden er wel langere treinen ingezet.

Snel na de start van de dienstregeling 2022, op 12 december 2021, werden in Nederland de coronamaatregelen aangescherpt. Arriva Limburg schakelde daarom over op de vakantiedienstregeling, een week eerder dan voorzien. Met de versoepelingen pluste Arriva stapsgewijs bij. Op 10 januari werden eerst een aantal scholierenlijnen weer ingezet en per 17 januari kwam er versterking bij op de belangrijkste ov-routes voor studenten en scholieren. Ook rijden er vanaf die datum al langere treinen op de Maaslijn. Met ingang van maandag 24 januari rijden alle bussen van Arriva in Limburg volgens de normale dienstregeling. De eerder geldende vakantiedienstregeling is niet meer van toepassing. De informatie over de vertrektijden bij de haltes is actueel. Ook op de website en in de verschillende reisplanners is de reisinformatie actueel en zijn er geen uitzonderingen. De treinen van Arriva in Limburg rijden al sinds 12 december de normale dienstregeling (tijdens de lockdown wel met kortere treinen). De enige uitzondering daarop is de Maaslijn. Daar vervallen voorlopig nog de retourritten tussen Venray-Nijmegen v.v. maar worden er wel langere treinen ingezet.

De informatie over de dienstregeling kan de reiziger terug vinden bij de haltes, op de website en is op te vragen via de reisplanners; zoals ook in de nieuwe reis-app van Arriva: glimble.

Uit de krant